Kultur

Arbeiderpartiet avviser Solhjells pressestøtte-frieri

SVs forslag om å frede pressestøtten ut denne stortingsperioden, er forhastet, mener Arbeiderpartiets Rigmor Aasrud.

Det var i gårsdagens Dags­avisen at kulturpolitisk talsperson i SV Bård Vegar Solhjell fridde til Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre for å få flertall for å frede pressestøtten ut denne stortingsperioden. Slik vil han gi mediene ro til omstilling.

- Nå er det sånn at usikkerheten gjør at mange må gjennomføre kutt, sa Solhjell til Dagsavisen i går.

- Forhastet

Men frieriet til Solhjell blir avvist av Rigmor Aasrud, Arbeiderpartiets kulturpolitiske talsperson.

- Jeg synes dette er litt forhastet. I den medieverdenen vi nå befinner oss, er det så komplekst og så mye som må endres at jeg er i tvil om at det er hensiktsmessig å låse seg til at man ikke skal endre støtten, sier hun.

Bakgrunnen for Solhjells utspill er at de blåblå før påske la fram et forslag om et øvre tak på 40 millioner kroner for hva hver publikasjon kan motta. Det vil bety millionkutt hos både Dagsavisen og Vårt Land.

Også Arbeiderpartiet foreslo et tak på 40 millioner da de satt i posisjon, men Aasrud forteller at de nå hadde ønsket at man notifiserte et tak til kontrollorganet ESA på 50 millioner.

Mer opptatt av moms

- Å låse seg til et 40 millioners­tak for en bransje i så stor endring blir feil, sier hun. Men Aasrud ønsker at man også ser momsen i denne sammenhengen.

- Likestillingen av moms på nett og papir er minst like interessant for pressen, sier hun.

bente.rognan.gravklev@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen