Kultur

NRK-programleder utforsker hat i ny serie

I serien «Lett å hate» vil programleder Noman Mubashir finne ut hvorfor folk hater sånne som han.

Mubashir er norskpakistaner, muslim og homofil.

– Jeg ville lage serien fordi jeg tilhører tre minoritetsgrupper som opplever hat, hets og diskriminering i samfunnet vårt på daglig basis. Det er så mange skeive muslimer som fortsatt sender meg meldinger og vil ha råd og trøst fordi de ikke kan være åpne om legningen sin, sier han om motivasjonen bak serien.

I serien møter han ofrene for terroren utenfor London Pub, og en somalisk transkvinne som daglig får hatmeldinger. Han møter også en troende muslim, og sammen diskuterer de om det går an å være homofil og muslim samtidig.

«Lett å hate» er tilgjengelig i NRK nett-TV fra 31. desember, eller så kan den ses på NRK1 fra 3. januar.

Nyeste fra Dagsavisen.no: