Kultur

«Kampen om Narvik» runder en halv million

Den ellevte filmen: Går inn på eksklusiv liste over norske filmer som har solgt over 500.000 kinobilletter.

– Tall som dette ser man ikke hver dag, og det er svært gledelig å se at filmen har fått et langt og godt liv på norske kinolerreter, sier produsent Live Bonnevie fra Nordisk Film i en pressemelding, etter at «Kampen om Narvik» mandag rundet 500.000 solgte kinobilletter.

Erik Skjoldbjærgs krigsdrama, med Carl Martin Eggesbø og Kristine Hartgen i hovedrollene, hadde kinopremiere 25. desember. Etter snart to måneder på kino er den fortsatt blant Norges mest sette filmer. I helgen var «Kampen om Narvik» landets nest mest sette kinofilm, bare slått av den nye Marvel-filmen «Ant-Man and the Wasp: Quantumania».

De siste 20 årene har ti norske filmer hittil nådd 500.000-grensa, og «Kampen om Narvik» blir dermed den ellevte. Nordisk Film har tre filmer på lista over filmer som har passert en halv million: «Den 12. mann» (2017), «Kon-Tiki» (2012), og nå «Kampen om Narvik», melder produksjonsselskapet.

«Kampen om Narvik» er blitt Netflix' mest sette ikke-engelske film i år.

«Kampen om Narvik» har også vært blant verdens mest sette filmer på Netflix, etter at den ble sluppet på den internasjonale strømmetjenesten 23. januar, i et begrenset antall land. På Netflix i Norge blir «Kampen om Narvik» tilgjengelig først til høsten.

---Mer fra Dagsavisen