Kultur

Gyllene Tider klar for Operataket når de tar avskjed med fansen i sommer

Gyllene Tider med Per Gessle i spissen stiller på Operataket søndag 18. august.

Denne sommeren spiller bandet i Norge angivelig for første gang på flere tiår, og det gleder de seg til, erklærer svenskene:

– Gyllene Tider har ikke spilt i Norge siden 80-tallet! Det er jo ikke klokt, men bedre sent enn aldri. Nå tar vi turen i forbindelse med vår store avskjedsturné, og ser virkelig frem til å treffe alle norske fans, gamle som unge.

På Oslo-konserten, som er i regi av OBOS, deler Gyllene Tider scene med The September When, Timbuktu og Ina Wroldsen. Det er fjerde gang boligbyggelaget arrangerer konsert på Operataket, der billettinntektene går til barne- og ungdomsarbeid.

Les også Geir Raklvaag: Gyllene Tiders siste sommertider (Dagsavisen+)

8. august opptrer Gyllene Tider på Sverresborg i Trondheim, mens de 9. august er å høre på Bjølstadjordet i Fredrikstad.

Popveteranene slipper albumet «Samma skrot och korn» 14. juni, med et knippe nye låter. Per Gessle sier at ambisjonen var å la 40 år med felles kjærlighet til popen høres, men samtidig gi en antydning av at årene faktisk har gått.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Jeg prøvde å skrive låter som ga bandet en sjanse til å vise sin unike sjarm, men som også, merkelig nok, viste en helt ny side som vi ikke selv visste at vi hadde, har Gessle uttalt.

Den til nå 18 konserter lange avskjedsturneen starter 4. juli i Sverige, og Gyllene Tider kommer neppe unna å fremføre «Sommartider».

Mer fra Dagsavisen