Kultur

Dagens Næringsliv sier opp anmelderne

Storavis slutter å anmelde musikk, film, litteratur.

«Ja, vi legger ned mesteparten av kulturanmelderiet i DN.»

Det bekrefter featureredaktør Gry Egenes i Dagens Næringsliv (DN) i en SMS til Dagsavisen.

Les også: – Det var en kul ting, at DN brukte så mye ressurser på kultur

Reduserer kostnadene

I lang tid har avisa hatt noen av Norges mest profilerte anmeldere på sine felt, og kulturkritikken har vært en vesentlig del av helgesatsingen. Begrunnelsen for nedleggelsen av stillingene er likevel at kostnader må reduseres:

«Vi er hovedeier i Morgenbladet og lar dem gjøre anmeldt-jobben. Vi må redusere kostnadene noe og da velger vi å konsentrere ressursene til nyhet og undersøkende journalistikk.»  skriver Egenes videre.

På spørsmål om dette betyr at Dagens Næringsliv skal trykke Morgenbladets anmeldelser, og hva dette vil si for de som er tilknytta som anmeldere hos DN i dag, svarer Egenes:

«Nei, vi har ikke planer om å trykke Morgenbladets anmeldelser. Vi har avviklet anmelderavtalene, men kommer til å jobbe videre med enkelte om andre leveranser.»

Les også: Vil heller ha kultur enn klikk

Følger nedskjæringstrend

Etter det Dagsavisen erfarer, vil de siste anmeldelsene stå på trykk i midten av januar.

De siste årene har kulturkritikkens fremtid blitt diskutert og debattert. Flere aviser har også skåret delvis kraftig ned på anmelderiet, deriblant flere Amedia-aviser, samt VG som fikk mye kritikk da de varslet at de ville kutte i sine bokanmeldelser.

Les også: Slår ring om kulturkritikken

Mer fra Dagsavisen