Kultur

Nyttårskonserten til Norge

Det blir konsert i flere byer.

​Den tradisjonelle nyttårskonserten, fremført av Schönbrunn Slottsfilharmoniker, kommer tilbake til Norge, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Det blir en aldri så liten rundreise i Norge med stopp i Stavanger Konserthus 18. januar, Grieghallen, Bergen 19. januar, Folketeateret i Oslo 20. januar, og Olavshallen i Trondheim 22. januar.

– Nyttårskonserten ble flyttet til Folketeateret i fjor, og det var som to utsolgte vekkelsesmøter. Ikke siden Operaen holdt hus her har et orkester klart å skape slik hallelujastemning. Vi gleder oss enormt til å få dem tilbake», sier Knud Dahl, direktør ved Folketeateret i Oslo.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Eventyr

Schönbrunn Slottsfilharmoniker er et tradisjonelt og internasjonalt ettertraktet kammerorkester fra Wien. Orkesteret består av flere kjente musikere, alle fra Wiens viktigste orkestre. I år er det Guido Mancusi som er dirigent for Nyttårskonserten, mens Milena Arsovska er sopran, og Christoph Filler er bariton.

– Nyttårskonserten har vært et eventyr siden starten i 2016, da vi fikk konserten til Norge for første gang. Det å oppleve fulle hus over hele Norge med et slikt fantastisk orkester får virkelig hårene til å reise seg», sier Otto Vinje fra arrangøren VS Management.

Billetter er i salg 25. april.

Mer fra Dagsavisen