Kultur

Jojo til Oslo

Forfatter-fenomenet Jojo Moyes kommer til Oslo bokfestival. Hun gir ut ny roman mens hennes forrige topper alle salgslister.

- Førsteopplaget på 25.000 er allerede solgt ut, og vi trykker nytt nå. Allerede før boka kommer, har det vært feber i markedet, konstaterer forlagssjef Anja Marheim i Bastion Forlag. I går ga de ut den britiske forfatteren Jojo Moyes‘ nye roman «Den ene pluss en». Samtidig annonserte Oslo bokfestival (12.-13. sep.) årets program, med Jojo Moyes som en av toppattraksjonene.

Signeringer

Gjennom hele 2014 har Moyes toppet norske bestselgerlister med romanen «Et helt halvt år». Akkurat nå topper den både e-boklista, pocketlista, og den generelle lista for skjønnlitteratur. Den nye romanen hennes topper allerede bestselgerlistene i hjemlandet Storbritannia. På Oslo bokfestival skal Moyes signere bøker i festivalteltet fredag 12. september, før hun skal intervjues fra scenen. Hun vil også gjøre signeringer i Bergen og Tønsberg.

- Når hun kommer til Norge, konkurrerer hun med sin egen bok på toppen av salgslistene. Det er helt spesielt, fastslår Anja Marheim.

«Et helt halvt år» runder nå 225.000 solgte i Norge.

- Det er bokhandlerne som har løftet fram «Et helt halvt år» i Norge. Så har ordet spredt seg på folkemunne, og boka er blitt et fenomen, forteller Marheim.

Også Cecilia Samartin kommer til Oslo bokfestival for å signere bøker. Med sin nye roman avslutter hun sin bestselgende Peregrino-trilogi, og skal på en toukers Norgesturné som starter neste uke.

Store norske

En rekke av Norges mest populære forfattere står på programmet til Oslo bokfestival: Anne B. Ragde og Carl Frode Tiller har allerede utgitt sine romaner for høsten til gode kritikker, Jon Michelet kommer for å fortelle om sin tredje bok i bestselgerserien om «En sjøens helt». Kjartan Fløgstad, Aslak Nore, Vigdis Hjorth, Gunnhild Øyehaug, Levi Henriksen og Toril Brekke kommer alle med bøker utover høsten og deltar på festivalen. Anne Holt, Jørn Lier Horst og Hans Olav Lahlum er blant krimforfatterne som deltar.

Som del av Oslo bokfestival arrangerer Aschehoug og Tigerforlaget for første gang Debutantfestivalen, for å skape oppmerksomhet om nye forfattere.

pedersen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen