Kultur

Dramatisk Alarmoppladning

Fredag kveld kjørte turnébussen til Mooving Oos in i en fjellvegg. I går fikk de Alarmprisen som beste nykommer.

Nå er de ikke direkte ferske i gamet, trondheimsbandet med bandmedlemmer fra blant andre Nullskattesnylterne, Cadillac, New Violators og International Tussler Society, likevel ble Moving Oos i går hedret med Alarmprisen som årets nykommer.

– Veldig hyggelig å pris, men det var litt rart å få nykommerprisen, sier vokalist Per Borten på telefon til Dagsavisen. For bandet varmet opp til konsert i Haugesund da Alarm-showet var i gang på Sentrum Scene i Oslo.

Men siden showet ble sendt live over nett, fikk trønderne muligheten til å følge prisutdelingen live fra Haugesund.

– Det var stor jubel på bakrommet da vi så at vi vant, kunne Borten fortelle.

Men oppladingen til gårsdagens konsert var alt annet enn hyggelig.

Bandet var på vei over Hardangervidda for å gjøre en spillejobb i Bergen, da turnébussen kjørte av veien og inn i en fjellvegg. Korist Kirsti Huke fikk et kutt i pannen og ble hentet av ambulanse, men er tilbake med resten av bandet som ellers slapp fra ulykken uten betydelige skader.

– Kordama vår er litt redusert, men vi har det bra, sier Borten.

Hat trick for Ida Maria

Hun har ikke sluppet debutplata ennå, likevel er det ikke tvil om at Ida Maria (22) er et av årets aller heteste navn. I går mottok hun selveste Alarmprisen, som er på 50.000 kroner, pluss en markedsføringspakke fra BI.

Nesna-jentas miks av indie, rock og punk har høstet mye godord både hjemme og ute i den store verden, og den Stockholmsbaserte artisten har fra før vunnet både Zoom-turneen i 2006 og Urørtfinalen tidligere i år.

Årets Riksalarm-pris, som innebærer spillejobber på Hovefestivalen og på neste års Bylarm, samt en markedsføringspakke gikk til Ungdomskulen. Sammen med prisen for beste video, er disse prisene de eneste som kåres utelukkende av en jury. De resterende prisene avgjøres etter et 50/50-prinsipp, der norske musikkjournalister og publikumsstemmer på nett til sammen kårer vinnerne.

Superfamily har tidligere i år høstet mange godord for sin siste plate «Warszawa» og ikke minst for sitt energiske liveshow. Derfor var det ikke helt uventet at bandet ble årets alarmkonger med to priser, både for beste låt og liveopptreden.

Hedret Burås og St. Thomas

Med vaier i ryggen, kunne programleder og NRKs Radioresepsjonist Bjarte Tjøstheim, vise fram innøvd luftakrobatikk på høyt nivå, da han føk over salen for å hente de gjeve prisene som ble delt ut.

Med en tre låter lang minikonsert innledet Satyricon det fire timer lange showet, der blant andre 120 Days, WE, Kim Hiorthøy og den utradisjonelle duoen El Axel og Mari Boine sto på scenen.

Svenske Timbuktu hadde tatt turen for å dele ut en pris, det samme hadde Åse Kleveland, Toffen Gunnulfsen, Charlotte Thorstvedt, Hilma Nicolaysen og Bertine Zetlitz.

Kveldens kanskje mest spesielle tildeling, var prisen for beste rock, den gikk nemlig til avdøde Madrugadagitarist Rubert Burås' bandprosjekt My Midnight Creeps.

Også artisten St. Thomas som gikk bort tidligere i år ble hedret i går kveld, med et band frontet av Lars Lillo Stenberg som framførte St. Thomas' sang «A Long Long Time».

Mer fra Dagsavisen