Kultur

TVNorge begynner feriekoloni

I «Internatet» fikk norske tenåringer gamle dagers skoledisiplin midt i fleisen. Nå vil TVNorge gjenta reality-eksperimentet ved å plassere norske tenåringer på en feriekoloni av det gode gamle slaget. Deltakerne må finne seg i bli fratatt fjernsynet mobilen musikken dataspillene og alt annet de vanligvis tyr til for å få tiden til å gå i ferien. Til gjengjeld må de tilpasse seg femtitallets sengetid sunnhetsidealer og friluftsaktiviteter.

TVNorge er likevel sikre på å finne tenåringer til «Feriekolonien».

– Etter «Internatet» fikk vi mange henvendelser fra ungdom om det kom en oppfølger. «Internatet» hadde også fra 300.000 til 350.000 seere hele veien og ser absolutt et potensial for en oppfølger. Folk synes det var gøy å se hvordan dagens ungdom reagerte på gamle dagers normer og verdier. Denne gangen legger vi altså rammen til en gammeldags feriekoloni. Vi er tidlig i planleggingsfasen men leter blant annet etter et egnet sted på Østlandet sier informasjonsrådgiver Britt Ekensteen.

– Deltakerne skal altså følge reglene som fantes på femtitallets feriekoloni. Den gang ble det lagt stor vekt på frisk luft fysisk aktivitet man skulle bevege seg mye og spise riktig. Det blir sunn kost overnatting i naturen og muligens morgenrevelje. Opptakene begynner i juli. Vi må gjøre dette når ungdommen har skoleferie sier Ekensteen.

I «Internatet» ble tenåringene tuktet av et lærerpersonell med sans for regler og disiplin. Feriekolonistene skal også utsettes for et personell anno 1950.

– Vi har fått med oss gymlærer Jansen fra «Internatet» som aktivitetsleder. De andre rollene er vi i ferd med å fylle nå sier Ekensteen.

«Feriekolonien» kommer mest sannsynlig på TV allerede til høsten.

Mer fra Dagsavisen