Kultur

Reklametårn opp i bystyret

– En helt unødvendig aksjon. Byutviklingskomiteens flertall har bedt om at reklametårnene tas inn i forbindelse med behandlingen av «Vakker by»-planen sier byutviklingsbyråd Grete Horntvedt om aksjonen mot reklametårnene på Grünerløkka som Dagsavisen skrev om i går.

«Vakker by» er blant sakene som skal behandles i bystyret i dag. Som kjent erstatter reklametårnene de gamle nedstigningstårnene til Hafslund Energi.

– Alt er ikke avgjort når det gjelder disse reklametårene. Kommuneadvokaten har fått avtalen for å se på mulighetene til å komme ut av den sier Grete Horntvedt.

Ifølge byantikvaren har de gamle nedstigningstårnene stor kulturhistorisk verdi?

– Ja derfor settes alle som tas ned på lager. Det er 250 nedstigningstårn i alt av disse er 40 byttet ut. Dessuten skal ikke alle de 68 som byttes ut bekles med reklame. Flere skal fungere som rene nedstigningstårn. Høyden varierer fra 38 meter til 45 meter. Nedstigningstårnene er historiske spor som det er viktig å ivareta sier Horntvedt som ikke vil spekulere i hva som skjer med de nye reklametårnene dersom kommuneadvokaten kommer fram til at kommunen kan si opp avtalen.

«Vakker by – handlingsprogram for estetikk og god byarkitektur» skal blant annet være «Oslo kommunes ambisjon og paraply for tiltak og prosjekter for god estetisk utvikling av byen».

Mer fra Dagsavisen