Kultur

Fra par til dans

Flere av de sju forestillingene på Riksteatrets høstprogram dreier seg om parforhold. Iren Reppen tar dette på kornet i forestillingen «Det e hardt å være 2».

– Det handler om forhold ting som går bra og ting som går dårlig. Forestillingen er lagt opp i en eventyrsetting og det begynner med at prinsessa finner prinsen sin. Men etter hvert dukker det opp problemer med kommunikasjon og sviktende forventninger sier Reppen.

Det er ti år siden hun hadde premiere på forestillingen «Det e hardt å være mainn» som ble den reneste kultsuksess. Også denne gangen blir det et musikalsk show mellom sjangerne konsert kabaret og musikal.

– Nå har prinsessa kommet dit hen at hun er i et alvorlig parforhold. Det var jo nettopp det hun sverget på aldri skulle skje sier Reppen.

Videre har Riksteatret to danseforestillinger i sitt repertoar. Oslo Danse Ensemble feirer tiårsjubileum med en forestilling som omfatter tre urpremierer og de største høydepunktene fra ODEs historie. Den andre danseforestillingen er forestillingen «It’s only a rehearsal» med danserne Line Tørmoen og Dimitri Jourde som har gått for fulle hus ute i Europa. Den beskrives som en vakker og visuell forestilling – som et langt akrobatisk kyss som tar pusten fra deg.

– Det spesielle med denne forestillingen er at den er så intim så sårbar så nær. De er alene på scenen og klarer å formidle en fantastisk kontakt og samtidig en veldig ensomhet sier koreograf Ina Christel Johannessen.

De andre forestillingene i høst er «Jeg kunne gråte blod» om forholdet mellom Knut og Marie Hamsun skrevet av Hamsun-biograf Ingar Sletten Kolloen. Og «Et Dukkehjem» av Henrik Ibsen «Tartuffe» av Jean-Baptiste Molière og «Hans og Grete» fritt etter Brødrene Grimm. (ANB)

Mer fra Dagsavisen