Sprint-rekord av Lyn-spiss

Ikke bare Obi Mikel av Lyns nigerianere som er gode

Det er ikke bare den Chelsea-interessante John Obi Mikel som markerer seg på Lyn-treningene. For Ezekiel Bala eller «Zeki» som han heter på Lyn-språket har levert en 40 meter på 464 på Toppidrettsentret.

– Dermed topper han den lista John Carew ledet før ham. John hadde 467 sier Lyns trener Hans Knutsen til Dagsavisen.

De fire Lyn-nigerianerne som alle blir 18 år i år utmerker seg med stor fysikk og hurtighet i forhold til alderen.

Akkurat nå er en av dem hjemme i Nigeria på grunn av skade men de tre andre vil alle få prøve seg i veldedighetskampen mot Vålerenga på lørdag.

For tross all ros rundt de spennende nykommerne: Ingen har prøvd seg i A-kamp ennå. Lyn prøvde å få dem frigitt i løpet av høstsesongen i fjor men måtte gi seg på grunn av FIFAs aldersbestemmelser.

Landslagsspillere

Alle fire ble plukket opp av Lyn under U17-VM. Etter en langvarig prosess med det nigerianske fotballforbundet ble spillerne hentet over til Wang toppidrettsgymnas som Lyn samarbeider med.

– Vi benyttet de kontakter vi hadde og det er kanskje først nå vi får belønning for det arbeidet sier sportsdirektør Morgan Andersen.

Fra og med i år har alle ordinære proffkontrakter med Lyn med minst to års varighet.

– Vi holder kontakt med Chelsea om John Obi Mikel men han er vår eiendom i to sesonger. Det er det ingen tvil om sier Andersen til Dagsavisen. Men etter å ha trent med Chelsea i vinter er det ingen tvil hva som er Mikels mål.

Alle er offensive spillere der John Obi Mikel ligger på sentral midtbane mens Ezekiel Bala og Chinedu Obasi Ogbuke er raske flankespillere som er veldig offensivt innstilt. Fjerdemann Emmanuel Sarski er nå hjemme i Nigeria og får medisinsk oppfølging når han vender hjem.

Mot Vålerenga

Akkurat nå har Lyn fire mann med i U21-landslaget der alle startet mot Kina i går. Det betyr at Lyn må fylle opp laget med nykommerne i kampen mot Vålerenga i Vallhall lørdag. Det blir en fin anledning for nigerianerne til å vise seg fram.

– Nå er de fullverdige medlemmer av A-stallen og da må vi benytte dem som det. Det blir spennende å se hvem av dem som tar steget videre for de har alle sammen mye de må forbedre også. Men det er også vår oppgave å få til sier Hans Knutsen.

Og på grunn av FIFA-reglementet kan Lyn bare benytte to spillere utenfor EU-området i kamper. Hvis Ali Al-Habsi fortsatt blir keeper er det altså bare plass til en av nigerianerne på laget.