Annonse
STRØM: Ladestasjon med fire hurtigladere er endelig på plass i Svinesundparken før svenskegrensa, som her blir testet av Jan Haugen Ihle i Fortum.

Nå kan elbilen lades før svenskegrensa

Savnet har lenge vært stort etter et ladested for elbiler ved svenskegrensa. Nå er fire hurtigladere på plass.

Annonse
Halden24

Av Sofie A. Lysø

Fortum Charge & Drive har tatt affære og etablert fire hurtigladere på Svinesundparken Transportsenter.

Fortum Charge & Drive er et energiselskap som arbeider for grønn, miljøvennlig transport, og installerer ladeløsninger for elbiler i en rekke land. De har allerede over 50 samarbeidspartnere i Norden, blant anddre Kiwi, Shell, Ikea, BMW, McDonalds og OnePark, og har nå endelig landet et ladetilbud utenfor Halden, bare noen kilometer før passering over den nye Svinesund-brua.

Etterlengtet

Leder i Fortum Charge & Drive, Jahn Haugen Ihle er glad for å tilfredsstille elbilistenes behov, og omtaler den nye ladestasjonen med fire hurtigladere ved svenskegrensa som svært etterspurt.

– Vi har lenge mottatt en rekke henvendelser fra elbilister som ønsker seg et ladested langs E6 mot Sverige. Mye av årsaken til dette har med grensehandelen å gjøre. Å etablere et ladested i Svinesundparken var det beste alternativet. Her er det mye trafikk og en god beliggenhet for ladestasjonen. Bilistene har tilgang til det meste, forteller Ihle.

Med Deli de Luca og McDonalds som nærmeste naboer, vil tilgangen til en matbit og andre nødvendigheter også være god for elbilister som trenger å lade akkurat her. Det er også positivt for stedet, da Svinesundparken Transportsenter nå kan gi et bedre tilbud også til dem som kjører elektrisk.

Ryktet spres

Transportsenteret hadde sin offisielle åpning tirsdag 20. juni, men Fortum Charge & Drive opplever at det tar tid før hurtigladerne blir brukt for fullt. Ihle venter på at alle skal få vite om det. Ryktet sprer seg imidlertid sakte men sikkert, og Jahn Haugen Ihle er ikke bekymret for at de kommer til å bli for lite brukt.

– Vi er sikre på at bruken vil normalisere seg etterhvert, og at flere kommer til å bruke hurtigladerne. Vi vet at behovet er der, avslutter Ihle.

Annonse