Drammen

TV-stjerner i hvitt

Verken lege Stian Skramstad eller sykepleier Marit Iren Haugen hadde noe imot å bli fotfulgt av TV 2s kamerateam på jobb for legevakta i Drammen.

- Jeg var litt redd for at det skulle føles veldig unaturlig, men etter bare en times tid glemte jeg at kameraet var der. I denne jobben er man nødt til å være profesjonell til enhver tid - enten det er noen der med et kamera eller ei. Det TV-seerne får se er rett og slett hverdagen vår ved Drammen legevakt, forteller sykepleier Marit Iren Haugen.

 

Når andre sover

Sammen med lege og kollega Stian Skramstad representerer hun legevakta i Drammen i TV 2 Zebras nye sesong av Nattarbeiderne. Serien viser hvordan enkelte må jobbe mens resten av oss sover.

- Jeg syntes det hørtes morsomt ut, og ville gjerne vise hvordan vi egentlig jobber her, sier Skramstad.

Skramstad og Haugen har jobbet mye sammen de siste to årene, og følte de seg trygge på sine roller og samarbeidet dem imellom, selv i veldig hektiske situasjoner.

- De færreste vet noe særlig om hva som skjer når vi reiser ut med legevaktbilen. Hvordan vi bistår ambulanse og luftambulanse ved utrykninger, og alt vi kan gjøre noe med ute på stedet. Selv er jeg spent på å se den episoden der vi reiser ut til en eldre dame vi mistenker kan være alvorlig syk, så hun kjøres i ambulanse til sykehuset, sier Skramstad.

Leder for Drammen legevakt, lege Per Magne Michaelsen, har allerede sett alle episodene. Han er stolt over hvordan de to ansatte representerer sin arbeidsplass.

 

Innblikk hos legevakta

- Da vi fikk forespørselen om å stille opp hadde jeg et møte med TV 2 om betingelser og personvern. Siden jeg følte alle ville bli godt ivaretatt, så jeg på dette som en god mulighet til å promotere den norske legevaktordningen, sier Michaelsen og legger til:

- Som regel dukker helsevesenet bare opp i mediene om noen har noe å klage på, eller det har noe skjedd feil. Her får publikum et innblikk i hvordan vi virkelig jobber, og jeg synes TV-teamet har klart å lage en virkelig spennende TV-serie.

 

Spennende hverdag

Så er det heller ikke tilfeldig at nettopp Skramstad og Haugen ble spurt om de ville være med. Haugen, som har vært ved legevakten mer eller mindre siden hun var ferdig utdannet for 11 år siden, får ikke fullrost arbeidsplassen.

- Jeg har vært innom andre steder, men aldri sluppet taket i legevakta. Det er jeg glad for. Vi har et fantastisk godt miljø her, supre kollegaer og spennende arbeidsoppgaver. Jeg stortrives her, sier hun.

Skramstad, som i dag er i gang med en spesialisering i generell kirurgi ved sykehuset i Drammen, gleder seg til å gå på jobb hver eneste dag.

- Det var moro å ha TV-teamet her, men egentlig spilte det ikke så stor rolle fra eller til. Jeg har det alltid veldig bra på jobben jeg, forteller han.