Nyheter

Blir kalt dum i ny Jagland-bok: – Føler meg trygg på hvem som hadde stukket av med seieren i en IQ-test

I sin nye bok sparker Thorbjørn Jagland til mange kanter. En av de som får unngjelde er tidligere Frp-representant på Stortinget, Ulf Erik Knudsen, og Knudsen slår knallhardt tilbake.

Ifølge VGs anmeldelse får særlig Jens Stoltenberg svi i andre bind av Jaglands selvbiografi, «År i fred og ufred». Jagland røper at han stemte SV ved stortingsvalget i 2013, og skriver at bombingen av Libya var den utløsende årsaken.

Stoltenberg får også kjeft blant annet for at han, som Nato-sjef, var pådriver for at medlemsland skulle øke militærbudsjettene i tråd med Donald Trumps krav.

En annen som får unngjelde er nåværende gruppeleder for Drammen Frp og stortingsrepresentant for Buskerud fra 1997 til 2013, Ulf Erik Knudsen.

Thorbjørn Jagland

– Ikke den skarpeste kniven

I boka gjengir Jagland denne uttalelsen fra Knudsen, som han kom med i 2006: «Nå er det snart på tide at noen sparker passive innvandrere i baken så de kommer seg opp av godstolen. Det nytter ikke å sitte på Fjell og si stakkars meg».

Drammens Tidende spurte om Knudsen ikke ved slike utsagn skapte større avstand mellom etniske nordmenn og innvandrere, og hans svar var: «Kan det bli større avstand enn i dag?».

Jagland mener Knudsen nøret opp under en stadig økende polarisering i samfunnet, og skrev følgende:

«Polariseringens yppersteprester, blant annet i mitt eget valgdistrikt, fikk gode kår som følge av polariseringen ute i verden», skriver han, og avslutter bolken med Knudsen slik:

«Dette kom fra stortingshold, riktignok ikke fra den skarpeste kniven i skuffen. Men det var et alvorlig tegn i tiden at selv folkevalgte hadde et slikt forskrudd syn på verden».


Knudsen: – Ynkelig

I en SMS til Dagsavisen Fremtiden skriver Ulf Erik Knudsen at han ser på på angrepet fra Jagland som et «desperat rop om oppmerksomhet»

– Jeg synes det er ynkelig å slenge skitt til en redeligere kollega.

Når det gjelder Jaglands fremstilling av ham som mindre intelligent, svarer Knudsen:

– Jeg vil ikke gå ned på hans nivå og karakterisere hans kunnskap, men jeg føler meg trygg på hvem som hadde stukket av med seieren i en IQ-test.Nyeste fra Dagsavisen.no: