Nyheter

– Drammen kan bli blant de første som får vaksine

Under det ekstraordinære formannskapsmøtet onsdag fikk politikerne beskjed om at Drammen kan være en av de aller første kommunene som får vaksinedoser mot koronaviruset.

Formannskapsmøtet 16. desember skulle handle om koronatiltakene - men alt et par dager før møtet var det klart at politikerne ville vente til fredagen med å endre reglene. Da kommer nemlig Folkehelseinstituttet (FHI) med nye retningslinjer.

Og politikerne var på møtet onsdag enige om at de i første omgang forlenger dagens regler til fredag, og tar vurderinga om endring da. Dermed kommer reglene som vil gjelde i julen tidligst fredag.

Før møtet startet ga rådmann Elisabeth Enger en orientering om status for vaksine. Fredag vil kommunen også ha klar sin plan for vaksinering, fortalte hun. Og kom med en gladnyhet:

– Drammen har hatt såpass høyt smittetrykk at vi trolig blir en av de første kommunene som vil få vaksine, sa Enger. Det vil gjelde flere kommuner rundt Oslo.

Enger sier kommunen har fått signaler om at de kanskje kan begynne vaksineringen alt ved årsskiftet.

Totalt har nå over 1800 personer fått påvist koronavirus i Drammen - flertallet i den andre bølgen, altså i løpet av høsten eller tidlig vinter.

Nyeste fra Dagsavisen.no: