Nyheter

Koronadødsfall på sykehuset - og 38 nye smittede

En pasient med påvist koronasmitte døde torsdag på Drammen sykehus. Samtidig er det påvist 38 smittetilfeller.

En pasient med påvist koronasmitte døde torsdag på Drammen sykehus. Det er det sjuende dødsfallet på sykehuset som er relatert til koronaviruset.

– Av personvernhensyn kan vi ikke gi nærmere informasjon rundt pasienten, sier kommunikasjonssjef ved Vestre Viken HF Hege F. Dahle til Drammens Tidende.

Dødsfallet er det sjuende på Drammen sykehus, ifølge avisen.

Statusrapport fredag 20. november

38 nye smittede

Det siste døgnet har 38 personer bosatt i Drammen fått påvist koronasmitte. Av disse er 26 nærkontakter av kjent koronasmittet person, mens 12 smittede har ukjent smittevei.

En del av svarene på prøvene som har vært analysert på Oslo universitetssykehus har kommet, opplyser kommunen. Prøvene som er tatt fra og med torsdag skal analyseres i Drammen.

Det mangler fortsatt en del prøver som har vært analysert ved OUS. Disse prøvene er tatt onsdag eller tidligere.

– Fredag regner vi med å få svar på onsdagens prøver som analyseres i Oslo, og torsdagens prøver som analyseres ved Drammen sykehus. Det betyr at vi kan forvente opp mot dobbelt så mange positive prøvesvar inn i dag, i forhold til det man ellers skulle forvente, forklarer kommuneoverlege John David Johannessen i en pressemelding fra kommunen. Han legger til at det kan drøye til lørdag før prøvesvarene kommer.

– Derfor er det er fortsatt for tidlig å si noe om reell utvikling i antall smittede denne uka, så vi får utsette vurderingen av tiltakseffekten enda litt til.

Barnehager påvirket

Også torsdag er barnehager og skolet rammet.

I barnehagene Årbogen og Senterbarnehagen FUS er det påvist smitte hos ansatt, som medfører at både barn og ansatte settes i karantene.

Ved Solberg skole er en elev smittet, og ved Åskollen skole er en ansatt smittet. Ved begge disse skolene settes elever og ansatte i karantene.

Det er også avdekket smitte ved to sykehjem - ved Åskollen har en ansatt testet positivt, og ved Saniteten har en beboer og en ansatt testet positivt. Kommunen beskriver at det testes systematisk og at det er derfor de har fanget opp disse smittetilfellene.

Også i hjemmesykepleien på Tangen er det påvist smitte hos en ansatt. Dette medfører at beboere og en ansatt settes i karantene.

Totalt er det registrert 1312 tilfeller av koronasmitte i Drammen siden mars i år.