Nyheter

Formannskapet vraket gondolbanen

Formannskapet vil avvise planene for gondolbane i Drammen. Dermed er det satt spiker i kista for det omstridte prosjektet.

Det vakte oppsikt nasjonalt da Strømskog Eiendom-eier Joachim Hansen lanserte planer for en gondolbane i Drammen, den såkalte Haukåsbanen - med stopp på blant annet Strømsø og friområdet Haukås, før endestasjonen Konnerud.

Luftslott, mente noen. Visjonært og framtidsrettet, mente andre.

Tirsdag skulle kommunens formannskap ta stilling til planiniativet om gondolbanen. De hadde tre alternativer:

Det første var å avvise planene helt - noe som legger prosjektet dødt foreløpig. Det kan likevel vurderes i kommunedelens arealplan når den skal behandles.

Det andre var at kommunen skulle møte utbyggeren for et oppstartmløte, og at politikerne senere skal ta stilling til hva kommunen skal bidra med. Det tredje alternativet var at saka skal følges opp som en vanlig plansak, men ikke kan bidra med finansiering selv.

Frps Knut Gjerde omtalte planene som spenstige og ville gå inn for alternativ tre, men kun Frp stemte for. Resten av formannskapet gikk inn for det første alternativet - å avvise planene.

– Det er friskt tenkt, men vi ser ikke initiativet som mulig å være med på eller realistisk, sa Aps Arve Vannebo.

– Vi har hele tiden sagt nei, og vi er glade for at posisjonen nå har kommet til samme konklusjon, sa Høyres Kjell Arne Hermnansen.

At formannskapet avviste planiniativet betyr at det ikke skal behandles i kommunestyret 22. september. Vedtaket betyr dermed at gondolbanen vrakes fra kommunens side.