Nyheter

Mener Strømsgodset vant fullt fortjent

Mjøndalens Sondre Solholm Johansen er lei seg på vegne av alle hjemme i Mjøndalen, og beklager at laget fremsto dødt og tamt i det som var sesongens viktigste kamp til nå. Det samme gjør trener Vegard Hansen.

Strømsgodset var det førende laget gjennom store deler av kampen, og gikk fortjent seirende ut av Ælv Classico-oppgjøret mot Mjøndalen. Selv om Markus Nakkim reduserte på straffe mot slutten, kom det aldri noen sluttspurt fra bruntrøyene.

– Vi er på etterskudd i store deler, og gjør ingen god kamp. Det er veldig tungt å tape, og nok en gang er vi med i kampen, men får ikke helt flyten og gjør det vanskelig for oss selv. Vi ønsket å ta mes oss frustrasjonen fra Vålerenga-kampen, og bruke den som energi inn mot denne, men vi klarer ikke å finne ut av det på banen og havner på etterskudd dessverre, sier Nakkim til Eurosport.

Les også: Strømsgodset sterkest i brennhett lokalderby

Mener han burde hatt frispark på 2-0-scoringen

Forsvarskollega Sondre Solholm Johansen sier at de i pausen sa «nå må vi ta oss sammen, tullinger», men at de likevel ikke klarte å levere noe bedre de siste 45 minuttene.

– Jeg synes vi spiller skikkelig dårlig i første omgang, og er heldige som ikke ligger under. Det å få den straffen i mot, og likevel komme inn til pause med 0-0 burde vært en fin anledning til å ta oss sammen. Så får de to mål på ti minutter rett etter pausen, og vi er bare altfor dårlige i dag, sier Solholm Johansen.

Moses Mawa satte i gang en glimrende kontring for Strømsgodset like etter pause, før han sendte ballen videre til Kristoffer Tokstad. 29-åringen sendte en strøken ball inn foran mål tilbake til Mawa, som enkelt tok hjemmelaget i føringen.

Salvesen skjøt og skjøt i første omgang, men det var ikke før i etter pause at han fant veien bak Makani. Sørlendingen fikk masse rom foran mål og klinket inn 2-0-målet ned i hjørnet.

– Det er sløvt at dommeren ikke ser at Mawa dunker rett inn i meg før Salvesen scorer. Det er jo egentlig et kjempefrispark, for i hvilken verden går det an å gjøre, sier stopperen og fortsetter:

– Vi kan ikke skylde på det. Det var dødt og tamt fra vår side, og vi må hjem og trene, hvile og komme oss på hesten igjen før lørdagens kamp. Det er bare jævelig dårlig av oss at vi ikke klarer å mobilisere, for vi vet hva denne kampen betyr for de der hjemme. Det er bare å beklage at vi ikke klarer å gjøre det bedre, sier han.

Les også: Amputert Ælv Classico med bismak: – Fotball uten tilskuerne er ingenting (+)

– Vondt for gutta å ikke få ut mer i en så viktig kamp

Mjøndalen-trener Vegard Hansen fikk ingen god start på dagen, da han ble vekket av Godset-supportere som ikke lot han få sove. Selv om Hansen selv kanskje ikke slet med energien, så virket spillerne hans å slite mer.

– Jeg synes vi vi virker slitne hele kampen, og at Godset vinner fullt fortjent. Vi har en hviledag mindre, men om det er grunnen til at vi løper for lite og at det virker energiløst vet jeg ikke. Det jeg vet er at vi kan mye bedre enn dette, og at det er vondt for gutta å ikke få det ut i en så viktig kamp, sier Hansen til Eurosport.

Selv om det er mot Strømsgodset, sier Mjøndalen-treneren at dagens tap likevel er greit å akseptere.

– Alle gjør så godt de kan, men det er en svær bane og vi blir løpende mellom for mye. Vi finner ikke ut av det, og gir vekk svære rom da vi presser høyt. Jeg synes vi er puslete på målene deres, og når de får rom sliter vi en mot en hver gang. I dag taper vi mot et bedre lag, og selv om det er vondt at det er mot Godset, er det likevel greit å akseptere at vi taper for et bedre lag, sier Hansen.

Les også: Mjøndalen-treneren vekket av fyrverkeri før lokalderby

Strømsgodset – Mjøndalen 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Moses Mawa (50), 2-0 Lars-Jørgen Salvesen (54), 2-1 Markus Nakkim (str. 86).
Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.
Gult kort: Jonathan Parr, Strømsgodset, Stian Aasmundsen, Andreas Hellum, Mjøndalen.
Lagene:
Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik (Jonathan Parr fra 81.), Niklas Gunnarsson, Sondre Fosnæss Hanssen, Nicholas Mickelson – Johan Hove (Herman Stengel fra 81.), Jack Ipalibo, Mikkel Maigaard – Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.
Mjøndalen (4-4-2): Sosha Makani – Alexander Betten Hansen (Dagur Dan Thórhallsson fra 79.), Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Tonny Brochmann (Quint Jansen fra 57.), Stian Aasmundsen, Joackim Olsen Solberg (Fredrik Brustad fra 46.), Lars Olden Larsen – Sondre Liseth (Martin Rønning Ovenstad fra 41.), Shuaibu Lalle Ibrahim (Andreas Hellum fra 79.).

Pål Karstensen

Frontsjef og journalist i sportsredaksjonen