Nyheter

Seks nye koronasmittede i Drammen

En av dem har ukjent smitteforløp. Dermed er Drammen over i en ny fase der smittespredning etter alt å dømme skjer lokalt.

Seks personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte det siste døgnet, melder Drammen kommune tirsadg.

Blant de seks er det to ektepar. Det ene ekteparet har vært på skiferie i Alpene og ble satt i karantene da de kom hjem. Der kan altså smitten spores til utlandet, og hvem som har vært deres nærkontakter er relativt oversiktlig å spore opp, heter det i meldingen.

Smittet uten å ha vært i utlandet

Det andre ekteparet har vært på et arrangement i Norge. På dette arrangementet var det mange som deltok, og flere deltakere har i etterkant fått påvist smitte. I dette tilfellet kom beskjeden om at andre deltakere har fått påvist smitte, nokså sent. Derfor er andre personer i Drammensområdet blitt eksponert for smitte i etterkant av dette arrangementet og nå satt i karantene.

Av de to siste personene som har påvist smitte i denne runden, har én vært på tur i Alpene og ble satt i karantene etter hjemkomsten. Etter noen dager fikk  personen påvist koronasmitte, men har ikke vært på jobb og utsatt andre for smittefare etter utenlandsturen.

– Må anta at det nå pågår smitte i Drammen

Den siste personen som er smittet, har ikke vært på reise i utlandet, og her er smitteforløpet foreløpig ukjent. Det jobbes nå med å kartlegge hvordan vedkommende kan ha blitt smittet av koronaviruset.

– Vi må anta at det nå pågår smitte i Drammen. Derfor må vi også regne med at det kommer flere tilfeller de kommende dagene som ikke kan spores til utlandet, men hvor smittespredningen skjer lokalt, sier kommuneoverlege og leder av kommunens smittevernråd John David Johannessen til Drammen kommunes nettside for korona-oppdatering.