Nyheter

Dugnadsgjengen tok byens folkefest og skisprint til nye høyder

Snøvær, god stemning og spennende skidueller ville vært lite verdt uten frivillige til å sy det hele sammen.

Bilde 1 av 7

Av Tom Helgesen (tekst og foto)

– Heia, heia, roper kvartetten Jonathan Herman Lysheden-Vogt, Martin Amadeus Nurminen, Isack Syvertsen og Andreas Liuhagen Ringkjøb. Gutta fra Vestbygda skole har fått litt fri fra skolen for å være publikum under skisprinten på hjemmebane.

– Vi er veldig interessert i langrenn, sier 6. klassingene, og snur seg raskt mot løypa igjen, for nå er Johannes Høsflot Klæbo observert på oppvarming.

LES OGSÅ: Klæbo øverst på helnorsk seierspall

Yngre garde på plass

Flere Konnerud-elever og mange barnehagebarn fikk med seg deler av skisprinten på Konnerud.

– Siden vi måtte flytte skisprinten fra sentrum, fylte vi opp de tribunene som vi fikk satt opp ved stadion med betalende publikum. Det var nok rundt 1.200 tilskuere der, men vi var mer opptatt av det skulle være gratis for folk flest, forteller skisprint-general Arne Madsen.

Derfor var det store gratisområder der folk kunne se skiheltene utfolde seg.

LES OGSÅ: Opptur for Stavås Skistad på hjemmebane

Godt fornøyd

Med de værforholdene arrangørene fikk, med mange titalls centimeter med våt nysnø, er Madsen fornøyd med arrangementet. – Vi er fornøyd, juryen er fornøyd, Det internasjonale skiforbundet (FIS) er fornøyd og Norges Skiforbund (NSF) er fornøyd. Vi klarer selvsagt ikke å skape den samme folkefesten som i sentrum, for det blir ikke like tett og intimt. Likevel synes jeg vi skaper en fin skifest som gir fine TV-bilder og god drammensreklame, mener Madsen.

Snøballkasting mest alvorlig

– Gøy å få være med å hjelpe til litt her og se verdenseliten på nært hold samtidig, sier Trond Skjønberg og Rolf H. Larsen fra Krokstadelva. De jobber dugnad for Birkebeineren (IBK) under skisprinten på Konnerud, men de rakk også få med seg mye av konkurransen på nært hold. - Ja, vi står for noe av vaktholdet på arrangementet, og det er heldigvis ikke all verdens å gjøre. Det mest alvorlige var vel å snakke til noen ungdommer som ble litt vel ivrige med snøballkasting, humrer den ski-interesserte duoen fra Eiker.

350 frivillige

– Ja, jeg må berømme alle de flinke dugnadsfolka vi har her i dag, sier sprintgeneralen, eller leder av organisasjonskomiteen i World Cup Drammen, som er Madsens formelle tittel. - Dugnaderne kommer fra flere forskjellige foreninger i hele den nye storkommunen Drammen, blant annet en fin gjeng fra Birkebeineren i Krokstadelva. Til sammen er det rundt 350 stykker som står på her totalt, rundt 100 færre enn det er behov for nede i byen, sier han.

Sammen med Konnerud IL og Norges Skiforbund er det for øvrig Byen Vår Drammen og Drammen kommune som står som arrangører av verdenscuprennet.

Mer fra Dagsavisen