Nyheter

Ap-politiker Arve Vannebo blir næringssjef

Danket ut 19 andre søkere og bytter arbeidssted til Holmestrand.

Arve Vannebo går fra jobben som prosjektleder i Buskerud Fylkeskommune og blir ny næringssjef i nye Holmestrand, med oppstart etter påske.

– Jeg ser fram til å jobbe sammen med innbyggere og næringslivet med å lage gode planer for utvikling av næringslivet og Holmestrand-samfunnet. Jeg har stor tro på å jobbe sammen, og ser mange muligheter i en kommune som har det meste med tettsteder og sentrum i utvikling, industriområder, landbruk og ikke minst meget attraktive kyst- og friluftsområder, sier Vannebo til Holmestrand kommunes nettsider.

Det måtte to utlysningsrunder til for å finne Holmestrand kommunes nye næringssjef, og det var totalt 20 søkere til stillingen.

Går ut av utvalg i Drammen

Gratulerer med ny jobb! Hva skal du gjøre nå?

– Jeg skal jobbe med vekst og utvikling i sammeslåtte Hof, Re og Holmestrand, som nå er en kommune med 25.000 innbyggere. De har et variert næringsliv og vekst i både innbyggere og næring. Det er mye som skjer der og det blir spennende å jobbe med kommuneplaner og strategi for attraktiv og tilflytting – det har vi snakket mye om i intervjuer og forarbeid. Der det blir bra å bo, bør det også bli bra å jobbe, sier Vannebo til Dagsavisen Fremtiden.

Han trekker fram Holmestrands styrker som kystby med gode togforbindelser.

I Drammen har Vannebo vært aktiv i politikk i flere perioder, først i formannskapet og i bystyret for Drammen Byliste fra 1999 til 2003, og så som Ap-politiker siden 2015. Han er opptatt av grønn byutvikling og boligpolitikk, kultur og frivillighet, og har særlig frontet Drammen som sykkelby.

Nå skulle han være med å starte opp et helt nytt næringsutvalg i Drammen, ledet av Anders Wengen (V) – men slik blir det ikke. Den nye jobben får noen konsekvenser for hans politiske virke i Drammen.

–  Jeg kommer ikke til å bli sittende i næringsutvalget, det synes jeg er ryddig når jeg skal jobbe med samme felt i nabokommunen. Men jeg er valgt inn i formannskapet, og det vil jeg følge opp. Er det saker der rollene skulle kollidere, vil jeg be om å bli erklært inhabil, sier Vannebo.

Dårlig trommis

–  På den annen side, hva vil du kunne ta med deg av ny erfaring i en annen kommune, inn i byutviklingen som politiker her?

–  Det får vi se på, men begge er jo nye kommuner og mye vil nok vært parallelt og spennende å utvikle.

Vannebo forteller at han kjenner Holmestrand og regionen godt.

– Jeg hadde båt der i 10-15 år, og har vært mye i byen. Jeg har også jobbet 5-6 år på Killingen i Sande i sin tid, og har vært mye både på den øya og i skjærgården. Jeg har til og med spilt i band i Holmestrand! Det het Sykkeltyvene, og jeg var en veldig dårlig trommeslager, ler Vannebo.

–  Formidabel kompetanse

– Arve Vannebo har en formidabel formell og uformell kompetanse om næringsutvikling, både med å gründe egen næring, og med solid erfaring fra kommunal sektor, sier HR-sjef Roy-Erik Mårtensson i Holmestrand kommune.

Siden i høst har Arve Vannebo vært en av gründerne som har frontet helårsbading i den nye Ælvebadstua i Øvre Sund. Han har også gjennom mange år hatt lagleder- og trenerverv i Skiold og Drammen bandy.

På CVen hans står også Papirbredden Innovasjon, og stillinger som prosjektleder på Union Scene og leder for Interkultur og Fritid i Drammen kommune.

– Holmestrand er en av de mest spennende kommunene på Østlandet og attraktiv for tilflytting og næringsutvikling, sier den nyansatte næringssjefen.

Saken er oppdatert.

Mer fra Dagsavisen