Nyheter

Endelig studenthus i Drammen

Etter å ha jobbet for – og ønsket seg studenthus i Drammen i mange år, har Studentdemokratiet- og samfunnet Drammen endelig fått gjennomslag.

Rektor ved USN fikk 21. november innvilget av styret å utvide lokalene de disponerer i Papirbredden 2 til også å omfatte et nytt lokale for studentene ved campus Drammen. Ifølge leder for Studentsamfunnet, Erik André Ruud, forventes det nye studenthuset å være klart i 2021.

– Lokalene er i bygget ved siden av utestedet Papirhuset. Vi er veldig fornøyde med denne løsningen – det er veldig sentralt, rett ved universitetet og midt imellom studentboligene, sier Ruud.

Saken fortsetter under bildet.

Erik André Ruud er leder i Studentsamfunnet Drammen, og er veldig fornøyd med at det endelig blir et studenthus i Drammen.

Erik André Ruud er leder for Studentsamfunnet.

DEN NYE «PORTALEN» PÅ GRØNLAND: Kongstanken er å skape det smarteste bygget i den smarteste byen

Karaokekveld og foredrag

Ifølge Ruud blir det nye studenthuset en uformell møteplass for studentene, hvor man kan møtes etter forelesninger, sitte og lese, og komme på arrangementer som alt fra karaokekvelder til foredrag.

– Vi er ikke helt i gang med planleggingen enda, men det blir et flerbrukslokale, sier Ruud. Til Studentdemokratiet sier han at han gleder seg til å tappe den første pilsen i et helt nytt studenthus med medstudenter som har ventet på dette i lang tid.

LES OGSÅ: I dag er vi avhengige av godviljen til utesteder som Gummibaren, Papirhuset og Brask og Bramm

I saksframlegget til styret beskrives det hvordan campus Drammen lenge har ønsket å etablere et studenthus, men at USN ikke er i stand til å møte studentenes ønsker innenfor dagens fysiske rammer. Rektor får nå fullmakt til å forhandle om leie av arealer med en øvre ramme på 1.100 kvadratmeter i Papirbredden1 og 2, med tanke på å etablere aktivitetsbaserte  kontorarbeidsplasser og studenthusfasiliteter. Det vektlegges at studentene er tydelige på at de ikke behøver et hus med stor scene, slik som USN har etablert i
Porsgrunn, Bø og snart i Vestfold, fordi et eventuelt behov arealer til større konserter kan løses ved å leie Union scenes saler.

«Studentene ønsker et samlingssted hvor det kan være enkel servering og plass til ulike uformelle faglige og sosiale aktiviteter i store og små grupper. Det vil også være naturlig å samlokalisere de ulike studentorganisasjonene og linjeforeninger til et slikt areal», heter det i framlegget.

Kontinuerlig jobb over mange år

Ruud forteller at arbeidet for et nytt studenthus i Drammen har pågått i mange år. Hittil har USN i Drammen kun hatt «Den lille legende» i Fabrikkgata, som Ruud beskriver som et grupperom uten fasiliteter.

Dette var opprinnelig etablert i 2012 som et midlertidig lokale, mens man jobbet aktivt med prosjektet et eget hus. Et forprosjekt med bevilgning på over 300.000 kroner ble gjennomført, uten at det ledet fram til noen ny løsning, ifølge Drammens Tidende i 2013. Om det nye lokalet står klart i 2021, vil det altså ha tatt nesten ti år før målet ble nådd.

– Det har vært kontinuerlig jobbet for et nytt studenthus i Drammen de siste årene, men det er altså først nå vi har fått gjennomslag. Studentsamfunnet og Studentdemokratiet har jobbet med ledelsen på USN, og det har vært møter med politikere som har hatt mye enighet med oss. Det har vært mye jobb og mange mailer og telefonsamtaler for å få dette til, sier Ruud.

Studentdemokratiet er øverste studentorgan for studentene ved USN, og representerer dem inn mot universitetet, regionen og nasjonalt. Studentsamfunnet er en frivillig sosial organisasjon drevet av og for studenter og står for arrangementer og studentliv utenfor skoletiden.

Mer fra Dagsavisen