Nyheter

Ber om fire ukers varetekt for småbarnsfar siktet for drapsforsøk

Kvinnen som ble knivstukket i Tollbugata på Strømsø onsdag ligger fremdeles på sykehus.

Forsvarer Andrea Wisløff.

Fredag morgen har det vært holdt fengslingsmøte i Drammen, der politiet har bedt om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud for småbarnsfaren som er siktet for drapsforsøk på sin kone.

Jorun E. Seegaard Dahlberg er bistandsadvokat for kvinnen som ble knivstukket med flere stikk på åpen gate onsdag ettermiddag.

Når Dagsavisen Fremtiden snakker med Dahlberg er hun på vei til å besøke sin klient på sykehuset, der hun i går ble flyttet fra intensivavdelingen.

– Hun fikk flere knivstikk, hvorav noen dype. I går var hun veldig medtatt og sliten, men det går etter forholdene bedre med henne, sier Dahlberg, som ikke vet hvor lenge kvinnen må forvente å bli på sykehuset. Hun ble operert onsdag kveld.

Saken fortsetter under bildet.

Jorun Seegaard Dahlberg er bistandsadvokat for den knivstukkede kvinnen.

Bistandsadvokat Jorun Seegaard Dahlberg. Foto: Advokatfirmaet TSD

Politiet avhørte henne på sykehuset torsdag, men det må gå mer tid før hun kan forklare seg fullt ut, forklarer Dahlberg.

– Det ble veldig, veldig kort, fordi hun ikke orket. Antagelig gjennomføres det ikke et nytt før ut i neste uke, sier hun. Av samme årsak ønsker hun ikke å gå inn på hva kvinnens egen forklaring på hendelsesforløpet er.

Ingen full forklaring

Ektemannen var tilstede i fengslingsmøtet, men viste der bare til sin politiforklaring fra dagen før.

Hva ble det lagt vekt på i fengslingsmøtet?

– Det var et veldig kort rettsmøte, der han viste til sin politiforklaring. Men heller ikke han er ferdig avhørt, og han ga ingen forklaring i retten, sier Dahlberg.

Paret har tre barn sammen, som er i barnehage- og skolealder.

– Det er snakk om små barn, og barneverntjenesten har midlertidig overtatt ansvaret for dem. Etter forholdene går det bra med dem, sier advokaten.

– Barneverntjenesten har kun midlertidig omsorg, fordi mor er på sykehus og far er i varetekt, og det ikke er familie rundt som kan stille opp.Det er ikke snakk om noen omsorgsovertakelse, og de skal tilbake til mor så snart hun er i stand til å ta vare på tre små barn.

Begge foreldrene har samtykket til den midlertidige omsorgen.

Mannen ble påført skader

Politiet ba i fengslingsmøtet om fire uker med brev og besøksforbud, og viste til faren for bevisforspillelsefare og at forbrytelsen har en stafferamme på over ti år. Mannen begjærte seg løslatt i møtet.

Andrea Wisløff i Advokatfirmaet Kildebo forsvarer den siktede ektemannen. Hun vil ikke kommentere saken utover at han er avhørt én gang, men at han ikke er ferdig med å forklare seg og derfor ikke ønsker å si noe til media.

– Han har foreløpig ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld eller ikke, sier hun.

Vitneobservasjoner forteller at mannen ble overmannet og holdt nede av forbipasserende fram til politiet kom. I Drammens Tidende fredag forteller bartender Stephen Sands hvordan han opplevde situasjonen han grep inn i, da han så hva som skjedde rett utenfor arbeidsplassen hans.

Hva gjorde at også din klient måtte på sykehus?

– Det må du spørre politiet om. Men det er ingen tvil om at han er påført flere skader, han har fått hard medfart av forbipasserende, uten at det har vært noe tema så langt, sier Wisløff.

Kjennelsen etter fengslingsmøtet faller senere i dag.