Politiet har pågrepet gjerningsperson etter knivstikking

Rundt 15.15 skal en mann ha knivstukket en kvinne i Tollbugata i Drammen sentrum. Innehaver av Retropiken, Sunniva Ferrada, så hele opptrinnet og sier at en av kundene hennes kom blodig tilbake i butikken etter å ha hjulpet til med å stoppe blødningen fra den knivstukkede kvinnen.

Klokken 15.14 skrev politiet på Twitter at de hadde fått inn en melding om knivstikking i Tollbugata.

– Jeg kan bekrefte at vi i politiet og nødetatene jobber på stedet etter melding om en knivstikking, sier operasjonsleder Arild Alfheim i Sørøst politidistrikt til NTB.

– Vi fikk melding om en knivstikking utenfor Rekord bar i Drammen sentrum. Da vi kom til stedet tok vitner hånd om gjerningsmannen og forbipasserende behandlet fornærmede på stedet. Personen er ikke livstruende skade etter det vi så, sier innsatsleder fra politiet Arne Koppergård til DT, som også opplyser at hendelsen ikke skal ha noe med baren å gjøre.

Mann stakk kvinne med kniv

Sunniva Ferrada, som eier og driver butikken Retropiken i Tollbugata, så alt som skjedde.

– Jeg sto med en kunde som prøvde klær i det vinduet som vender ut mot gata. Der så jeg en mann som stakk ei dame med en stor kniv, og at hun etterpå falt sammen. Flere holdt gjerningsmannen nede, og en mann kom ut fra Rekord bar væpnet med en barstol, beskriver Ferrada til Dagsavisen Fremtiden.

Hun forteller at faren som var med hennes kunde reagerte lynkjapt, og opplyser at han er tidligere elitesoldat som har tjenestegjort i Libanon.

– Han kom inn igjen i butikken etterpå og var full av blod, etter å ha hjulpet til å stoppe blødningen hos den vinterkledte kvinnen, forteller Ferrada som opplyser at faren til den unge kunden skal til politiet og vitne senere.

– Kjempetraumatisk opplevelse

Butikkeieren sier at det helt tilfeldig også var en lege på vei til henne i butikken for å prøve klær, og at hun var raskt på stedet for å hjelpe kvinnen som ble knivstukket.

Tollbugata har tidligere hatt et mer tvilsomt rykte, men de siste årenes satsing på å gjøre den til en hyggelig handels- og utelivsgate har gjort at det ikke lenger har føltes utrygt å ferdes i sentrumsgata

– Det stempelet har vi jobbet med å få vekk, sier Ferrada som frykter at det nå vil feste seg på nytt.

– Det var en kjempetraumatisk opplevelse å være vitne til. Det ga meg vondt i magen, men jeg hadde jo ei jente jeg måtte ta hånd om – det var nesten en lettelse. Jenta som var inne for å kjøpe klær hos meg ble veldig redd, og vi endte opp med å sette oss ned og drikke te for å roe oss, forteller Ferrada.

Reagerte på at folk filmet

Hun sier at de fleste av hennes kunder forlot butikken mens dramaet pågikk.

– Alle mine kunder gikk ut i gata, og noen kom gråtende inn igjen. Flere reagerte på at folk sto og filmet, sier Ferrada.

Politiet opplyser at de har kontroll på kniven som ble brukt.

De kjenner ikke foranledningen til knivstikkingen og gjør undersøkelser og snakker med vitner på stedet. – En person er pågrepet og mistenkt for knivstikkingen. En fornærmet er kjørt sykehus for behandling – ukjent skadeomfang. Politiet jobber med teknisk og taktisk etterforskning videre utover kvelden. Ingen flere opplysninger om hendelsesforløp eller de involverte per nå, skriver politiet.

LES OGSÅ: Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking