Nyheter

Dale: – Ser ikke helt hva slags løsning det skulle være

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) kan ikke helt se hvilke andre løsninger Høyres ordførerkandidat Fredrik Haaning kan trekke opp av hatten de neste to årene som ikke allerede er der i dag.

Under kveldens bompengedebatt på Bragernes Torg mellom Høyres ordførerkandidat Fredrik Haaning, og De Grønnes ordførerkandidat Ståle Sørensen var det mange kjente toner.

Sørensen angrep Haaning for hans usving tidligere i år, og mente at Høyres uansvarlighet vil koste byen dyrt. Haaning på sin side fortalte at Drammen beholder sine belønningsmidler i to år til, og at snuoperasjonen ikke vil føre til redusert kollektivtilbud.

Tidligere har Haaning sagt til Dagsavisen Fremtiden at han har stor tro på at det vil skje mye med veifinansiering og byvekstavtaler i Norge de neste to årene, og har tro på å finne en god løsning. I tillegg har han vært åpen på at det kanskje kommer ny teknologi og fremskritt som gjør at det ikke blir nødvendig å innføre bompenger, siden den finansieringsmodellen kanskje da har blitt erstattet av et bedre system.

LES OGSÅ: Bom-enighet har liten effekt i Drammen

Ingen forslag til løsning

Da Dagsavisen Fremtiden ba samferdselsminister Jon Georg Dale se inn i spåkulen med tanke på hvilket system som eventuelt skulle erstatte dagens bompengefinansiering ble han svar skyldig.

– Hva et sånt type system kan være, det kan ikke jeg svare på nå. Vi har vært helt konsekvente på at vi har sagt nei til et veiprisingssystem for eksempel i denne perioden. Det sier også den nye bompengeavtalen, så jeg ser ikke helt hva slags løsninger det skulle være nå, forteller samferdselsminister Jon Georg Dale til Dagsavisen Fremtiden.

Samferdselsministeren sier at regjeringen har en god tone til sine partikolleger rundt om i landet, og garanterer for kollektivtilbudet i Drammen i to år til.

– Den diskusjonen som startet etter at Buskerud sa nei til sin bypakke var at nå kommer alle pengene til kollektivtilbudet til å forsvinne. Det gjør de jo ikke, og den avtalen vi har fått på bordet viser det. Vi hører på våre folk, og har ikke tenkt å pålegge noen byer bompenger. De må ta slike inititiv selv hvis de vil ha det, sier Dale og fortsetter:

– Gjennom den nye bompengeavtalen har vi sagt at det ikke er aktuelt for oss å fjerne de byvekstmidlene Drammen har, uavhengig av om de har en avtale på plass eller ikke. På den måten viser vi at vi stiller opp for kollektivtilbudet i Drammen, også uten at de innfører en bomring, forteller samferdselsministeren.

LES OGSÅ: Erna med bomultimatum til de andre regjeringspartiene