Nyheter

– Mye å lære av de unge

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande deltok i helgen på Venstres landsstyremøte, sammen med blant andre lokallagsleder Timo Nikolaisen fra Drammen. Mandag møttes de igjen, på Åssiden videregående skole.

Selv om dagens statsrådbesøk i Drammen handlet om å se på mulige løsninger for regjeringens satsing på ordninger som skal gi flere barn og unge mulighet til å delta i både kulturaktiviteter, idrett og friluftsliv, ble det også tid til noen ord om uroen og konfliktene som har preget Venstre den siste tiden. Blant annet har enkelte lokallagsledere og tidligere venstrepolitikere kritisert  ledelsen for kun å drive med storbypolitikk. Flere har gått åpent ut med at de mener partilederen selv må gå, etter alle de negative oppslagene.
Det er ikke unge Nicolaisen (20) enig i.

Prioriterer politikken

–  Ledelsen vår er valgt og har vist at de forvalter  tilliten på en god måte. Jeg ser i hvert fall ingen grunn til å velge ny ledelse  –  før den står til valg i 2020. Jeg mener vår politikk ivaretar både by og bygd på en framtidsretta måte, og regjeringsdeltakelsen vår gir resultater som i mine øyne er gode nok til å forsvare dette prosjektet. Her lokalt er vi uansett mest opptatt av valgkampen som kommer, og å spille på lag med våre folk i regjeringen, svarer leder for Drammen Venstre Timo Nikolasen, når Dagsavisen Fremtiden spør hvordan han stiller seg til de siste dagenes turbulens i egne rekker.

Nikolaisen, som også er 2. nestleder i Viken Unge Venstre, og rett før helgen ble ansatt som kommunikasjonsrådgiver i ungdomspartiet,  tviler sterkt på at en utskifting av ledelsen er noe sjakktrekk i dagens situasjon. Han prioriterer heller Venstres politikk og forberedelser til høstens lokalvalg.

En agenda

Ministeren selv får ikke fullrost partiets unge:

– Vi har nå gjennomført et veldig bra landsstyremøte. Jeg opplever at de unge politikerne våre er mye flinkere enn oss voksne til å fokusere på politikken vi ønsker å få gjennomført  –  og desto mindre på personkonflikter, konstaterer Grande.

Hun forteller at hun veldig stolt av partiets ungdomspolitikere, og skulle helst sett at de var med i alle debatter.

Om angrepene på sin egen person og dagens harde debattklima sa hun i helgens landsstyremøte, ifølge NTB, at dette var noe hun som partileder bare fikk tåle, selv om hun var lei for belastningen det påførte partiet.

– Men det er nok noen medier der ute, som har laget seg en agenda de ikke helt har grunnlag for, sier hun til Dagsavisen Fremtiden, før hun må haste videre i retning Asker.

Mer fra Dagsavisen