Nyheter

Støtter opp om solidaritetsfondet til Drammen Idrettsråd

Solidaritetsfondet er årets julegave til familier som trenger støtte for å holde barna i den lokale idrettsklubben. En rekke bedriftter har allerede bladd opp, men det er plass til flere julegivere.

Drammen Idrettsråd opprettet i november Solidaritetsfondet, som har som formål å samle inn penger for å støtte barn og unge som står utenfor det organiserte idretts- og fritidstilbudet i Drammen. I løpet av denne korte perioden har pengene strømmet inn.

For dem som ikke kan betale

– Vi har fått inn 190.000 kroner på disse tre ukene. Idretten har gått foran og har vist vei, og har gitt mesteparten av midlene, mens 40.000 kroner har kommet fra næringslivet, sier Janne Cecilie Hafskjold, inkluderingskonsulent i Drammen Idrettsråd.

Hovedpoenget med fondet er å betale kontingenten for barn og unge fra lavinntektsfamilier, hvor foreldrene ikke har råd til å betale kontingenten. Hafskjold, som kom opp med ideen om Solidaritetsfondet, håper at de lokale næringslivet vil åpne øynene for fondet i enda større grad i tida som kommer.

LES OGSÅ: – En god barndom varer hele livet

Kontingentpilot

I 2016 og 2017 ble det prøvd ut en pilotordning i Drammen hvor barn og ungdom fra lavinntektsfamilier slapp å betale kontingent for idretten sin. 379 barn og unge ble omfattet av ordningen i 2017.

Nå er målet at Solidaritetsfondet skal kunne betale kontingenten, fremfor at idrettslagene selv må legge ut.

Drammen Idrettsråd har satt seg som mål at Solidaritetsfondet skal klare å samle inn mer enn 350.000 kroner til dette formålet.

Mer fra Dagsavisen