Nyheter

–Ikke aktuelt å bli ordføreremne

Salget av hans ferske firma innebærer ingen krav til hvor lenge Torgeir Micaelsen selv må jobbe der. Men den som håpet at det gir nye politiske ambisjoner, blir skuffet.

Bilde 1 av 2

Mandag var han på plass i Trys lokaler i Oslo sentrum for sin første arbeidsdag etter salget av Aktiver, konsulentselskapet han startet i 2017 sammen med Siri Holland. Mens hun tar ut sin andel av salgssummen og går til en lederstilling i Vinmonopolet, får Torgeir Micaelsen framover både lønn som ansatt og utbytte som partner i nyetablerte Try Råd. For hvor lenge er ikke definert.

– Vi har ikke formalisert det, men jeg tror ikke Aktiver hadde vært salgbart nå om jeg ikke var med på kjøpet, sier han. Bare ni måneder etter at selskapet ble etablert er det gründernes drivkraft og nettverk som utgjør verdien.

LES OGSÅ: Micaelsen selger rådene til Try

Styreverv i Drammen

– Fordelen med å ha startet helt for seg selv er at man står fritt til å gjøre valg for framtida, uten de hensyn mange andre må ta når de slutter i en jobb. Aktiver går inn i et nytt selskap, og jeg får en eierpost der. Samtidig har jeg ansvar for kundene vi har hatt, for å skaffe nye og gjennomføre prosjekter sammen med kunder, forklarer han.

Verken salgssummen eller sin egen lønn ønsker Micaelsen å si noe om. Blant kundene som har gjort Aktiver bærekraftig fra start er flere drammensselskap.

– Et av de jeg er særlig glad for å ha jobbet med til nå, er knyttet til Conexus, en nysatsing som utvikler e-læring og digital profilering av styrker og motivasjonsfaktorer. Både der og i Piql fortsetter jeg i styreverv, sier han.

Aktiver har rettet seg mot teknologiselskaper med offentlige etater som marked, mens Try Råd blir et mer fullskala konsulentselskap.

– I Try får vi tilgang til den kanskje mest kreative massen i Norge, det fins det nok av priser som kan dokumentere. Pluss et teknologisk miljø som gjør at mye av det vi har skrevet om tidligere, nå faktisk kan lages.

I Dagens Næringsliv, som først omtalte salget, sier påtroppende leder for Try Råd, tidligere politisk rådgiver i Ap Sindre Beyer, at firmaet tar mål av seg om å ha rundt 20 ansatte om to år. Så langt er de sju.

– Vi planlegger for vekst, og de neste månedene vil avgjøre hvor stor den blir, ved antall prosjekter og kunder, utdyper Micaelsen. På spørsmål om de er på hodejakt allerede, svarer han:

–  Framoverlente, faglig dyktlige konsulentemner som er tunge på teknologi er alltid interessant.

– Mangler ikke profiler

Mens nye Drammen Høyres Fredrik Haaning for lengst er pekt ut som partiets ordførerkandidat, har flere mediesaker i sommer vist at Aps utfordrer til å lede den nye storkommunen er lenger unna. Mandag skrev Eikerbladet at leder i Nedre Eiker Ap, Øyvind Hvidsten, har meddelt partiet at han ikke er aktuell ved valget i 2019, og flere profiler i Drammen og Svelvik stiller heller ikke til gjenvalg.

Gjør salget det mer eller mindre sannsynlig at du vil kunne la deg friste til et ordførerkandidatur?

– Jeg svarer som jeg har gjort ganske lenge: Jeg er glad folk har tro på meg og oppfordrer meg til å melde meg til tjeneste igjen, men det er ikke aktuelt nå for min del, sier Micaelsen.

Er det et problem at Nye Drammen Ap mangler stabile profiler?

– Nei, det fins mange gode kandidater i sammenslåtte Drammen Arbeiderparti, og kan jeg bidra til å gjøre det synlig, gjør jeg gjerne det.

Mer fra Dagsavisen