Nyheter

Avhører «interessante» personer

Men politiet i Sør-Øst politidistrikt er fortsatt sparsomme med informasjon om etterforskningen av overgrepet som skal ha funnet sted 14. juni.

Over to uker etter at den åtte år gamle gutten skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep, på vei hjem fra skolen, ønsker politiet fortsatt tips fra folk som befant seg i området mellom 12 og 15 torsdag 14. juni.

Også personer som kan ha observert noe – eller har annen informasjon av interesse for saken – bes om å ta kontakt.

Etterforskerne har nå sluttført samtalene med de ulike skoleklassene på skolen – i nærheten av stedet der overgrepet skjedde – og har innhentet så mye informasjon som mulig fra lokalmiljøet, for å få et best mulig bilde av det som skjedde.

– Dette er en alvorlig sak. Saken har høyeste prioritet og det er mange som jobber med den. Derfor har vi også bedt Kripos om bistand i den taktiske etterforskningen, uttalte politiadvokat Hedda Obstfelder i en pressemelding få dager etter at overgrepet fant sted.

Nå rapporterer altså politiet at de avhører personer de anser som interessante for saken – og at disse avhørene vil fortsette utover i denne uka.

Ifølge nyeste pressemelding ønsker politiet dog ikke å gå ut med mer informasjon om saken foreløpig, av hensyn til den pågående etterforskningen. De presiserer at de vil gå ut med det til pressen – når det kommer ny informasjon, og at jevnlige statusoppdateringer blir gitt.

Allerede tidlig i saken oppfordret politiet publikum til å unngå ryktespredning og vise forståelse for at en sak som dette er en stor belastning både for gutten, hans familie og nærmiljøet.

Mer fra Dagsavisen