Nyheter

Kortreist inspirasjon til borddekking

Marianne de Bourg er over gjennomsnittet glad i å dekke bord, og etter en hel sommer med dekking ble det bok.

Bilde 1 av 10

Interessen for interiør og borddekking startet for over ti år siden, den gangen jobbet Marianne de Bourg i Norsk Ukebald, nettopp med dette som sitt felt.

– Det som gjør akkurat borddekking så morsomt, er at det ikke trenger å koste så mye, verken i penger eller i tid. Alt annet som handler om interiør dreier seg ofte om oppussingsprosjekter og nye, kostbare møbler. Men å dekke et hyggelig bord kan alle klare, mener journalist, blogger og stylist Marianne de Bourg fra Drammen.

Nyttig og inspirerende

Mariannes blogg har over hundre tusen lesere hver måned, og nå tar hun altså bloggen til boken, og kommer i disse dager ut med Kreative Bord på Cappelen Damm forlag.

– Folk søker etter serviettbretting og tips til borddekking, gjerne til konfirmasjoner, brylluper og barnedåper. Man ønsker seg noe ekstra fint og spesielt, og trenger inspirasjon, redegjør den nybakte forfatteren. Og det er altså her Kreative Bord kommer inn og kan bistå med ideer og tips til et bord for ditt selskap. Boken er delt inn i seksjoner for de store anledningene i livet, i årstider, påske, sommer, høst og jul. Ideene er enkle og gjennomførbare, og verken kostbare eller vanskelige. Hva med knappe-bordkort, fat av eggekartong eller kanskje en beiset planke på det romantiske bordet?

– Det var veldig moro å endelig se resultatet av alt slitet og all tid i har brukt på boka. Når budet kom med den, satt vi og bladde og bladde og bladde, den skulle egentlig bare være på 160 sider, men har blitt på 200.

Valgfag foto

Alle bildene i boka er tatt i Drammen, og det er Mariannes ektemann, Kjetil de Bourg Pettersen som er fotograf. Skjønt, det er han egentlig ikke.

– Nei, han er ikke fotograf, men han hadde foto som valgfag på ungdomsskolen, ler kona, og tilføyer at ektemannen er mye bedre teknisk enn henne, selv om også hun har fotoerfaring og god fotoforståelse. At han til nå ikke kaller seg fotograf, kan vel kanskje denne boken endre på.

– Vi fotograferte hele sist sommer, og vi bodde midt oppe i fotostudioet – leiligheten vår. Siden vi brukte det samme rommet, måtte vi male og tapetsere om for å variere bakgrunnene, forteller Marianne.

Lokal location

– Noen av bildene er tatt på vakre Austad gård, det gjorde seg når vi kom til temaet bordekking og bryllup, redegjør Marianne.

Og noen er tatt på hytta til svogeren ved Drammensfjorden.

Hvorfor er vi så opptatt av interiør og å ha det hyggelig rundt oss?

– Jeg tror det kan ha noe med klimaet vi lever i, vi tilbringer mye tid innendørs, så spesielt om vinteren er vi prisgitt å ha det pent rundt oss, tror Marianne.

Er det noe som er fy-fy på et fint dekket bord?

– Flasker! Men om du fjerner etiketter og gjør noe ut av dem, kan de bli dekorative og fine.

Ellers er hun ikke så opptatt av regler.

– Kjør på! Gjør noe annerledes og gøy, og det blir helt sikkert fint, og kos deg mens du dekker.

Gjør du det selv?

– Ja! Jeg koser meg, hører fin musikk, og skjenker et glass musserende – dekkingen blir så hyggelig da, ler Marianne, som har planer om flere bøker.

– Ja, jeg har ideer til tre bøker til, ikke akkurat borddekking, men andre ting. Men jeg kan jo ikke fortelle om dem her, jeg vil jo ikke gi fra meg ideene mine.

Mer fra Dagsavisen