Nyheter

Varsler mot ansatt i Drammen kommune

Drammen kommune mottok før helga et varsel av alvorlig, seksuell karakter mot en av sine ansatte.

1 av 2

av Kenneth Lia Solberg og Katrine Strøm

Under pressekonferansen som ble ledet av kommunaldirektør for kultur, idrett og byliv Sten Petter Aamodt og HR-direktør Kirsti Aas Olsen på rådhusety fremgikk det at varselet kan involvere flere personer og at det er voldtekt eller seksuell trakassering av alvorlig karakter det varsles om.

De vet ikke om det foreligger noen politianmelselse i saken, og har så langt ikke tatt stilling til om kommunen selv kan komme til å anmelde saken.

I formiddag har varslingsrådet, der også Aas Olsen sitter, behandlet saken, og personen det er varslet mot hadde allerede sagt opp stillingen sin da varselet ble kjent. Varslers identitet er ikke kjent for kommunen, og videre kommunikasjon med vedkommende vil skje via rådgivnings- og revisjonsselskapet BDO AS.

Det var torsdag 8. februar kommunen mottok et varsel via det eksterne varslingsmottaket som er opprettet i etterkant av korrupsjonssaken, opplyser kommunens pressesjef Gard Nybro-Nielsen.

Nybro-Nielsen ville i forkant av pressekonferansen overfor Dagsavisen Fremtiden ikke si hvilket nivå den det er varslet mot, jobber på, eller hvorvidt varselet dreier seg om seksuell trakassering.

- Men gitt klimaet som råder velger vi å gjøre det på denne måten, sier han om hvorfor det innkalles til pressekonferanse.

LES OGSÅ: Voldtektsanklaget kommuneansatt: - Uvirkelig

Drammen kommunes rutiner for varsling kan du lese her.

Saken er oppdatert.