Nyheter

Unge diktere

I ti år har ildsjeler samlet forfatterspirer til sommertreff. For femte gang var det Herman Wildenveys hjemsted som fikk huse «Skrivelyst».

– For meg er dette et samlingssted der jeg kan møte mennesker jeg bare treffer en gang i året. Og ikke minst er det et fristed hvor jeg kan utvikle skrivingen min, spille brettspill hele natta og møte mennesker som liker å skrive like mye som meg selv, sier Helén Sporstøl Johansen, et av årets medlemmer i arrangørkomiteen. Fra 1. august var fire dager med yrende liv i Wildenveys barndomshjem på Portåsen i Mjøndalen. 15 ungdommer mellom 15 og 25 år fra ulike steder i landet med gryende skriveinteresse fikk delta på workshops med publiserte og upubliserte forfattere. En av workshopholderne, Silje Regine Bråthen, utga tidligere i år boka «Lysveven» på eget forlag. Blant temaene ellers var verdensbygging, karakterutvikling og skriving av sangtekster i populærmusikk.

Tett og variert

De unge arrangørene har det siste året jobbet jevnt og trutt, i hovedsak over nettet, forteller Johansen. Gjennom markedsføring og sosiale medier har målet vært å nå ut til ungdom som ikke har hørt om eller deltatt på Skrivelyst før. Det å arrangere et slikt treff er mye jobb, men også veldig koselig, fastslår hun. Samarbeidet med Portåsen startet for fem år siden, da Johansen som en av arrangørene var på utkikk etter et nytt sted å være etter flere år i Kristiansand.

– Portåsen kontaktet faktisk meg, og spurte om vi ville være der, gratis. Siden den gang har samarbeidet bare vokst seg bedre og bedre år for år, sier Johansen.

Portåsen har også gitt Skrivelyst muligheten til å være for alle. Årets påmeldingsavgift var 300 kr i matpenger, med mulighet for å overnatte i tillegg. – Det gjør sommerleiren kontinuitet og stabilitet, og vi trenger ikke å bekymre oss for at de yngste på treffet skal måtte forholde seg til mennesker utenfra som holder på med alkohol eller lignende. Portåsen har gitt oss et trygt sted å oppholde oss, i Wildenveys rike, sier Johansen.

tipsfremtiden@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen