Nyheter

Toppryttere til NM i Drammen

Det blir kongelig oppmøte når norgesmesterskapet i sprangridning går av stabelen i Drammen denne uka.

1 av 4

– Drammen er et av de beste stedene i Norge å drive med hest, sier presseansvarlig for stevnet, Mina Walen Simensen.

I dag begynner norgesmesterskapet i sprangridning på Drammen ridesenter. 250 deltakere, eller såkalte ekvipasjer er påmeldt. Alle aldersgrupper er representert, fra såkalte Young Riders til landets aller beste ryttere.

– En del av de aller beste rytterne rir ikke så ofte stevner i Norge. Men alle kommer på NM. prinsesse Märtha Louise har også gjort et sterkt comeback, og skal delta i den såkalte speed-konkurransen, så det er veldig stas, sier Simensen.

Det er kontinuerlige konkurranser og innledende runder fra i dag, før finalene begynner på lørdag og søndag.

– Det blir gjerne høyt tempo og stor spenning i finalene. Det er helt gratis å se på, og det er en kommentator som kommer til å holde publikum orientert. Så vi oppfordrer folk til å ta turen, sier Walen.

Hun forteller også om et stort miljø av hestejenter- og gutter i Drammen.

– Ja, det er et stort og godt miljø av ryttere fra området. En av favorittene er Vilde Wiik Terum, som er regjerende hallmester, og nylig deltok i nordisk. Forventningene til Drammens-rytterne er store, sier hun.

En annen favoritt er Geir Gulliksen. Vestlendingen holder til på Stall Gullik i Lier, og er en av landets beste ryttere. Vinner han kongepokalen i år, blir det hans tiende seier. Til Dagsavisen Fremtiden sier han at han har stor respekt for konkurrentene sine.

– Det hadde jo vært veldig stas, og det er jo det som er målet. Men jeg er ydmyk. Man kan ikke tenke at det er en lett skuring å hente den inn for tiende gang. Tidligere år har det vært hard konkurranse. Nivået er høyt, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Gulliksen.

Også Gulliksens to barn, Viktoria og Johan, er store favoritter.