Nyheter

Slettet av Hanvold

Jan Hanvold ville ikke kommentere kritikken mot ham i gårsdagens avis. På Facebook (FB) så det ut til at han likevel hadde litt av hvert på hjertet.

Flere lesere tok kontakt med Dagsavisen Fremtiden i går, for å tipse om teksten Jan Hanvold, leder i Visjon Norge, hadde lagt ut på sin facebookside natt til torsdag.

Dette var etter at han hadde fått lese leserbrevet «Breva frå predikanten» og blitt gjort kjent med innholdet i intervjuet med Marianne Johansen, som var en av de fire bak leserbrevet.

Mot slutten av Hanvolds innlegg står blant annet dette: «Jeg er så takknemlig for alle løgner og myter som spinnes rundt meg og Visjon Norge. Dessverre noen av de mest aktive, er psykologiske pasienter som har store personlighets forstyrrelser. Jeg synes jo synd på disse, å ber og velsigner dem. Og jeg har virkelig en lengsel etter at flere av de psykiske syke, skal oppleve Jesu helbredende legedom. Folk som sliter med angst og frykt. Selv-mord kandidater og kjønns forvirrende mennesker. Det er godt Jesus elsker alle, å rekker ut sin helbredende hånd.»

Ikke på trykk

Blant dem som reagerte på Hanvolds tekst var Marianne Johansen, som spurte om det hadde med oppslaget i Dagsavisen Fremtiden å gjøre.

– Det medførte at han slettet kommentaren min – og blokkerte meg fra facebooksiden. Uansett prøver vi, både i intervjuet og leserbrevet, å kaste lys over Hanvolds virksomhet på en ryddig måte. Hans eventuelle tilregnelighet ble derimot ikke nevnt, påpeker Johansen.

Hun mener likevel det sier sitt om mannen, at han ikke vil imøtegå kritikk i avisen, men heller velger å spre sine synspunkter via egen FB-side.

Dårlig leder

– Hvis Hanvold hadde vært så kristelig og grasrot-orientert som han gir seg ut for å være, hadde han for lengst begynt å svare på vanlige folks undring og kritikk, mener Sigmund Ådnøy, som også hadde signert gårsdagens leserbrev.

Heller ikke han har noe til overs for Visjon Norge-lederens unnvikenhet overfor vanskelige spørsmål.

– Også skriver han at så mange av hans kritikere er «psykologiske pasienter». Det er et nytt uttrykk for meg, men kanskje han mener noen som går til samtale hos psykolog? I så fall kan jeg opplyse Hanvold om at det ikke er noe galt i å oppsøke samtaleterapi. Det er faktisk både sunt og normalt. Derimot er det skummelt med mennesker som misbruker sin makt, og sjelden eller aldri ber om unnskyldning.

Ådnøy synes Hanvold burde ha adressert vedkommende, om teksten var tiltenkt bestemte personer, og ber om en forklaring på hvorfor han ikke har besvart ett eneste av hans eller andres debattinnlegg over flere år.

– Hva slags leder er det, som velger å ignorere folk så totalt, spør han.