Nyheter

Tar over Eiksetra

Bilde 1 av 3

Anne Nymoen Jensen (34)

Veterenærsykepleier/servitør

Tar over driften av Eiksetra i lier med samboer Sven Helgevold fra nyttår

Hvorfor vil dere ta over Eiksetra?

– Fordi det har vært en drøm lenge, og vi ønsker å fremme friluftsliv og få barn og unge ut. Det er dessuten perfekt å bo der, og ikke langt fra Drammen. Samboeren min har barn og jeg har hunder så det er et supert sted for alle.

Hvordan kom dere over dette?

– Vi har ønsket dette et par år og kikket på nettet og på nyhetsbrev fra Turistforeningen hvor de lyser ut ledige hytter, men de fleste stedene jeg har kommet over har vært på fjellet og sesongbasert, og det hadde blitt litt vanskelig for oss.

Hvordan har dere tenkt å drive stedet, blir det endringer?

– Vi ønsker å fokusere mer på barn og unge, og med støtte fra Lier kommune blir det spennende og se hva vi kan få til. Det blir gårdsdyr som kaniner, høner og geiter i starten, så kanskje noen større dyr etter hvert. Hunder og katter blir det også. Så fort det blir varmere i været skal dyra være på plass. Jeg har selv hunder og tanken er å få til kjøring med hundespann, om ikke denne vinteren så kanskje neste. Vi må ta en ting av gangen, hundekjøring krever dessuten egne løyper, vi kan ikke bruke skiløypene.

Vi har dessuten lyst til å holde åpent alle helger i året, og noen ettermiddager også, hvor vi serverer enkle middager. Mange bruker Eiksetra som start og stopp, og vi vil prøve å få folk inn før eller etter turen. Vi skal utvikle aktiviteter og kurs underveis og samarbeide med Lier kommune og med Turistforeningen, men alt er ikke landa enda.

Du har bakgrunn som servitør, blir dette en stor kontrast?

– Ja, jeg har jobba på Anchas Bodega fra et par måneder etter at de startet opp, før det jobbet jeg som veterinærsykepleier. Egentlig er det samme bransje, men på bodegaen er det kjempehektisk og mye løping, mens dette kanskje blir tempo på en litt annen måte, men det blir nok å gjøre. Det var også på Anchas at jeg traff samboeren min, han var gjest.

Hva gleder du deg mest til ved å drive Eiksetra?

– Å bo i skogen og drive for meg sjøl. Alt er opp til oss, holde på med kursing og aktiviteter, og så blir det deilig å flytte fra byen.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Norge på langs» av Lars Monsen og Trond Strømdahl. Den var litt starten for at jeg ble interessert i turliv, og den ligger alltid i bakhodet når jeg turer.

Hva gjør deg lykkelig?

– Når alle rundt meg har det bra.

Hvem er din barndomshelt?

– Vet ikke, men mamma sier at jeg var veldig opptatt av Portveien 2.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg til tider er litt sta.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Spiser god mat, kjøper parmaskinke og kanskje litt bobler i glasset, da koser jeg meg.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– Mot pelsdyrindustrien!

Er det noe du angrer på?

– Sikkert mye, at jeg ikke har fått vært enda mer på tur.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Det må bli med Sven, det. Eller kanskje Lars Monsen, eller begge.

Mer fra Dagsavisen