Nyheter

Vestre Viken ber om felles nødsentral

Hvor det nye politihovedsetet skal ligge, kan få stor betydning for AMK.

– Politidirektoratet er i ferd med å lage en ny hverdag for oss. Da er det surrealistisk at diskusjonen foregår over hodet på oss, sier Lars Melby.

Han er tillitsvalgt for de ansatte ved AMK i Drammen. Det er det eneste stedet i landet hvor AMK ligger vegg i vegg med nødmeldesentralene til politi og brannvesen. Nå frykter Melby at det unike samarbeidet skal opphøre.

– Vi ber om å bli hørt av Politidirektoratet. Vi har allerede den løsningen som vil bli etterspurt i framtida. Jeg håper fag vil få forrang før distriktspolitikk, sier han.

Vestre Viken ikke spurt

I desember skal politidirektøren bestemme hvor hovedsetene for de nye politidistriktene skal ligge. Der skal også politiets nødmeldesentraler ligge. I Sør-Øst er det hard kamp mellom Drammen og Tønsberg, selv om Drammen er foreslått.

Vestre Viken sto opprinnelig ikke på lista over høringsinstanser, men leverer likevel et høringssvar. Det ble presentert på en pressekonferanse på politihuset fredag ettermiddag.

«Dersom fremtidig nødmeldesentral 110 og 112 legges til et alternativt sted i politidistrikt Sør-Øst, vil det i praksis innebære at dagens SAMLOK avsluttes», skriver Vestre Viken i høringssvaret.

– Befolkningen forventer lik respons når de ringer et nødnummer, men det får de ikke i dag. Gjennom SAMLOK har vi funnet nye og effektive måter å jobbe på som gjør at vi kan spare inn mange minutter, sier avdelingssjef for AMK, Lise-Mette Lindland.

Buskerudbenken samlet

Også politikere fra buskerudbenken var invitert tilbake til SAMLOK. Anders Werp (H), som i går fikk hard kritikk fra Norges Politilederlag Vestfold/Telemark, var ikke der. Det var imidlertid Torgeir Micaelsen.

– I denne saken er det faglige grunner som skal veie mest, og de er sterke nok. Det må komme noe nytt på bordet for at ikke dette skal legges til Drammen, mener Aps helsepolitiske talsmann.

Også regjeringspartienes representanter Kristin Ørmen Johnsen (H) og Morten Wold (Frp) mener Drammen er det opplagte valget.

– I denne saken står buskerudbenken samlet. Det strider mot enhver sunn fornuft å ikke velge Drammen når det allerede er brukt så mye penger og ressurser, sier Wold.

Mer fra Dagsavisen