Nyheter

Får arrangere ny festival

Regningene etter årets arrangement er ikke betalt, men Bragernes Festivalen har fått ja til å prøve igjen.

Bilde 1 av 2

I juni ble Bragernes Festivalen arrangert for første gang. I løpet av tre dager opptrådte 19 artister i Elveparken, men publikum uteble. Etter festivalen skrev Drammens Tidende at det bare ble solgt 200 billetter til sammen.

Nå sliter arrangøren med å få betalt regningene sine. Ifølge styreleder Stefan Knegge i Festival Arrangøren AS, jobbes det iherdig med å få inn penger til kreditorene.

– Vi har vært i samtaler med alle kreditorene for å få til avtaler med dem. Spørsmålet er hvor lenge de er villig til å vente på pengene sine, sier han.

Vil skaffe penger

Selv om Festival Arrangøren ikke har betalt regningene fra årets festival, har både Drammen kommune og Fylkesmannen i Buskerud godkjent en ny festival neste år. Fra 6. til 14. juni skal festivalen få leie Elveparken og sperre Strandgata for trafikk slik som i år.

– Økonomi er ikke med i vår vurdering utover at de har betalt for leie av grøntområder og skilting av stengt vei for årets festival, opplyser Marte Kristine Høibraaten, avdelingsleder park i Drammen kommune.

Ifølge Stefan Knigge har ikke Festival Arrangøren AS tatt en endelig avgjørelse på om det blir noen ny festival neste år.

– Vi gjør ingenting uten at vi har med oss alle kreditorene. Nå jobber vi med å få inn penger, så får vi se om det blir en ny festival, sier han.

– Meningsløst

Nestleder i bystyrekomiteen for kultur, idrett og byliv, Ulf Erik Knudsen (Frp), mener kravene kommunen stiller til arrangører bør gjennomgås. Han vil be om en orientering i neste komitémøte 10. november.

– Å sperre av viktige ferdselsårer og grøntområder, fortoner seg meningsløst for en festival som bare har 200 mennesker. Å sperre av like mye som sist, bør være helt uaktuelt, sier Knudsen.

– Bør kommunen stille økonomiske krav til arrangører?

– Det fortoner seg kanskje merkelig at man ikke gjør det, men så lenge arrangøren har bankgaranti for opprydding, er det jo ett fett for kommunen. Samtidig; når det går på snørra gang etter gang, og kommunen bruker såpass mye ressurser, bør vi kanskje se på det også, mener Knudsen.

Festivalarrangør dømt til å betale 450.000 kroner

Arrangøren av Sommerbrisfestivalen er dømt til å betale 452.840 kroner til Engene 12 Drift AS.

Selskapet leverte drikkevarer til Sommerbris, som ble arrangert på Holmennokken i 2014. Engene 12 Drift AS saksøkte etterpå festivalen for manglende oppgjør, og har nå fått medhold i Drammen tingrett.

Arrangøren har «tapt saken fullstendig», står det i dommen Han fremsatte motkrav mot Engene 12 Drift AS på drøyt én million kroner, og hevdet at selskapet hadde underslått inntekter fra billettsalg. Det trodde retten ikke på.

– Vi vant på alle punkter, fastslår Erik Jönsson, driftssjef i Engene 12 Drift.

Sommerbris-arrangøren skriver i en e-post at han er overrasket over dommen:

– Sommerbris er overrasket over at vi tapte, men ser vi gjorde flere feil. Blant annet hevdet Klubbteateret (Engene 12 Drift AS journ.anm.) at svinnet i forholdt til leverte og tilbakeleverte varer var tatt med tilbake til Klubbteateret. Fordelen med anke nå er at Klubbteateret stengte samme helg som festivalen var, så da vil vi anke saken og kreve fremlagt dokumentasjon på at varene er tatt med til et stengt og nedlagt utested.

– Vi mener vi har en mye bedre sak nå en før behandlingen i tingretten og ser fram til anken.

Mer fra Dagsavisen