Nyheter

– 22. juli bør bli fridag

Bijan Gharahkhani vil at 22. juli blir nasjonal fridag. Han er skuffet over at Drammen ikke har noen offisiell markering.

Bilde 1 av 4

– Denne dagen er så viktig at den aldri må glemmes – den kan ikke glemmes. Derfor er det viktig at 22. juli blir markert, mener leder i Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharahkhani.

En drøy uke før fireårsdagen for terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya, mener han at 22. juli bør bli en nasjonal fridag. Han mener det er viktig å vise at 22. juli 2011 var en helt spesiell dag.

Fridag

– Denne dagen bør være en fridag hvor vi markerer at ekstremisme er uakseptabelt, men også en dag for fred, demokrati og respekt for hverandre, sier Gharahkhani.

Omsorg og omtanke

– 22. juli er også en dag for omsorg og omtanke, for dem som døde og deres familier. Mange mennesker mistet livet for demokratiet. De som ble drept er mine helter. Ungdommene på Utøya brukte tid og krefter på å gjøre livet lettere for andre, sier Gharahkhani.

To av styremedlemmene i Buskerud Innvandrerråd mistet døtrene sine på Utøya.

Arrangerer markering

Buskerud Innvandrerråd reagerte i forrige uke på at Drammen kommune ikke arrangerer noen offisiell markering av 22. juli. Rådet arrangerer derfor en egen markering.

«Buskerud Innvandrerråd synes det er uakseptabelt at 22. juli er en dag som ikke skal markeres. Vi har derfor tatt initiativet til å markere denne dagen, for å minnes terrorofrene. De kan vi aldri glemme, to av dem var barna til våre styremedlemmer», står det i invitasjonen på Facebook.

– Det blir en stille og rolig markering. Alle som ønsker skal være med å tenne lys. Dette er en markering for alle, sier Gharahkhani.

Nøyaktig sted og tidspunkt var ikke klart da Dagsavisen Fremtiden var i kontakt med Gharahkhani. Han lover at det er på plass i løpet av kort tid.