Nyheter

Eidsvåg til fjøset

Nyåpnede Svensefjøset får sin svenneprøve – når blant andre Bjørn Eidsvåg skal spille for opptil 1.000 besøkende.

– Heldigvis har vi et stort og dyktig team rundt oss. Ellers hadde vi nok ikke turt å satse på et kjempearrangement som dette, ler Linda Marie Opsal.

Ekteparet bak Svensefjøset selskapslokaler og mikrobryggeri, Linda Marie og Sveinung, satser på å få vist fram så vel fjøset – som lokale godsaker og sitt hjemmebryggede øl under Lierdagene.

Folkekjære navn

I år starter det hele med friluftskonsert ved fjøset fredag 5. juni, med DameEtagen, Bjørn Eidsvåg og Amund Maarud Band. For dem som ønsker mer enn musikk legges det også ut 150 såkalte storbondebilletter. Fjøs-kokk Ståle Simensen er allerede i gang med å komponere en trerettersmeny til «storbøndene», basert på mest mulig lokale råvarer. Middagen serveres til live jazz fra liung Frode Kjekstad og hans trio.

Mer øl snart

Mikrobryggeriet er under oppbygging, så per i dag produserer paret så mye øl de kan fra sitt mikro-mikrobryggeri.

– Vi gleder oss til bryggeriet er på plass, men det blir nok først etter Lierdagene. Likevel skal det nok bli en smak på de fleste. Foreløpig baserer vi oss på fire slag – utviklet med kyndig hjelp fra vår bryggerimester Rasmus Heuch, forteller Sveinung Opsal.

For de unge

På lørdag er det ungdommens tur. Både Donkeyboy og Broiler-bror Fredrik Auke, også kjent som Freddy Kalas, spiller på gratiskonserten – med fri aldersgrense – utenfor Hegg gamle skole. I tillegg blir det skumparty, skateshow og innslag fra deltakere i Ungdommens kulturmønstring.

– Kommunen vil med dette gjøre litt stas på alle de flotte ungdommene, og vi er storfornøyde med å ha fått med oss disse artistene, som vi vet appellerer til et stort publikum, sier sceneprogramansvarlig Katrine Smemo Granlund fra Lier kommunes kulturkontor.

Lørdag kveld blir det også feststemning på uteområdet ved Toget, der Monsterpop spiller pophits på sitt særegne vis.

Store besøkstall

Vanligvis besøkes Lierdagene av mellom 10.000 og 15.000 mennesker, litt avhengig av været. I år markeres også Friluftslivets år, og dermed blir det denne gangen enda flere utendørsaktiviteter enn tidligere.

– Årets slagord er Aktiv i friluft, og aktivitetsgruppa er i full gang med å planlegge en hel rekke aktiviteter og opplevelser, forteller Smemo Granlund.

Hun passer også på å minne om at det fortsatt ikke er for sent å melde seg på om man har noe å vise fram – eller selge. Påmeldingsfristen er 15. mars.

Mer fra Dagsavisen