Mjøndalen senket Rosenborg

(Mjøndalen-Rosenborg 3-2). Serieleder Rosenborg så ut til å gå mot tre enkle poeng i Mjøndalen, men vertene nektet å gi seg. Etter å ha ligget under 0-2 snudde eliteserieaskeladdene til seier 3-2 på overtid tirsdag.

Av Jørgen Tjærnås

MJØNDALEN:Med seks seirer på de sju første kampene har Rosenborg imponert stort i serieinnledningen. Devar derfor klare favoritter til å vinne første serieoppgjør mot Mjøndalen siden 1992.

Rhett Bernstein hadde imidlertid andre planer. Den amerikanske midtstopperen scoret de to siste målene da Mjøndalen gikk fra 1-3 til 4-3 mot Tromsø i helgen. Tirsdag inntok han igjen rollen som lagets frelser, da han satte inn både 2-2 og 3-2-målet.

Langt inne

Seiersmålet kom på overtid. Et frispark endte opp hos amerikaneren, som stusset ballen i en bue over keeper André Hansen og i mål, noe som utløste elleville jubelscener på benken og tribunen.

Mjøndalen har overrasket positivt denne sesongen, men tok det hele til et nytt nivå med seieren over serielederne.

Tente håpet

Etter halvspilt førsteomgang tydet alt på RBK-seier etter to mål på halvannet minutt. Det første kom da Pål André Helland på flott vis skrudde inn sitt femte mål for sesongen, så ved Tobias Mikkelsen like etter.

Mjøndalen så knapt nok farlige ut, men Mads Hansen tente håpet da han vippet inn 1-2 etter 36 minutter. Like før pause utlignet Bernstein etter et frispark. Christian Gauseth slo lavt til Joachim Olsen Solberg, som sleivet ballen til Bernstein.

Bernstein hadde mer på lager til slutt. At lille Mjøndalen skulle slå Rosenborg virket utenkelig, men de brune sørget for å ryste Fotball-Norge nok en gamng. (NTB)

Mjøndalen – Rosenborg 3-2 (2-2)

3246 tilskuere

Mål: 0-1 Pål André Helland (21), 0-2 Tobias Mikkelsen (22), 1-2 Mads Hansen (36), 2-2 Rhett Bernstein (43), 3-2 Bernstein (90).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.

Gult kort: Mads Gundersen, Mjøndalen.

Mjøndalen (4-4-2): Ivar Andreas Forn – Martin Strange, Rhett Bernstein, Ulrik Arneberg, Joachim Olsen – Mads Hansen, Amidou Diop (Michael Stilson fra 89.), Stian Aasmundsen, Mads Gundersen – Sanel Kapidzic (Tim André Nilsen fra 55.), Christian Gauseth (Alagie Sosseh fra 86.).

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Jørgen Skjelvik, Hólmar Örn Eyjólfsson, Mikael Dorsin – Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø (Liam Henderson fra 74.) – Pål André Helland, Alexander Søderlund (Tomas Malec fra 75.), Tobias Mikkelsen (Riku Riski fra 70.).