Strømmer til Rivers

Drammen har et av Norges eldste basketlag. Nå vil de etablere seg i første divisjon.

 Allerede utenfor Øren flerbrukshall kan man høre at det dunkes, løpes og ropes. Det er basketklubben Drammen Rivers som har trening for 05-06 kullet, og her gror det godt.

– Klubben har eksistert siden 1965, så vi har vært med lenge, men med variabel aktivitet. Det er vel faktisk de siste tre åra at det virkelig har begynt å ta seg opp her, og vi har gått fra cirka 30 medlemmer til over 200. Vi har begynt å satse på yngre lag istedenfor bare seniorlag, og er veldig fornøyd og stolt av dette her, sier Kjetil Kleveland, trener i Drammen Rivers senior.

Han tror grunnen til den imponerende medlemsveksten de siste årene er en blanding av god markedsføring, det å holde sosiale medier oppdatert, og jungeltelegrafen der ryktet går fra en forelder til en annen. I tillegg er det bevisst lagt så lavterskel og billig som mulig, slik at alle barn kan spille i Drammen Rivers.

Ligger nærmere enn de "norske" idrettene

– Hvorfor er mangfold så viktig for dere?

– Det har jo med en økonomisk faktor å gjøre. Og mens basketball for mange i Norge er en relativt ukjent idrett, er det for en del innvandrere en idrett som ligger dem mer nært hjerte enn de idrettene som vi «etniske nordmenn» er nærmest. Vi er jo et typisk fotball-, håndball og langrennsfolk. Her har vi en viktig rolle, og det liker vi, sier Kleveland engasjert.

– Vi har et andredivisjonslag som jeg tror kan bite hardt fra seg i år, og vi håper jo selvfølgelig å ligge helt i toppen når sesongen er omme. Det er målet vårt.

Ambisjoner

– Er det ambisjoner om opprykk?

– Ja, det er det. Vi vet at vi kommer til å få tøff konkurranse, så er det ikke slik at vi kommer til å cruise gjennom andre divisjon på noen som helst måte, men det jeg håper og tror det er at de to tøffeste konkurrentene våre er de som ligger nærmest oss, nemlig Asker og Kongsberg, Jeg håper kampen om tittelen i andredivisjon blir en lokal affære.

– Vi endte som nummer tre i fjor, og med en sterk tropp med oss fra før sommeren, i tillegg til et par kraftige forsterkninger i løpet av sommeren, så jeg er optimistisk. Man må jo alltid ha troa på laget man skal lede, og det har jeg med denne gjengen er. Drammen har nok aldri hatt en så sterk tropp som dette, uten å hausse det opp sånn veldig, sier treneren, forsøksvist beskjedent.

Forberedt på opprykk

Spiller og styreformann i klubben, Bjørn Ørjan Bjerkeseth Myhre (31) har vært i klubben i lang tid og mener det er realistisk å klatre igjen.

– Målet vårt jo å rykke opp, så får vi se om vi spiller på samme nivå som Strømsgodset gjør neste år. Forhåpentligvis gjør vi ikke det – for Godset sin del, altså, sier Bjørn Ørjan og ler.

– I spillergruppa er vi forberedt på opprykk, vi går jo selvfølgelig inn for å vinne alle kampene våre. Vi havnet på tredjeplass i fjor, og siden den gang så har vi forsterka oss. Jeg tror det er realistisk med et opprykk, sier Myhre.

En god gjeng

Han sier det ikke er mange årene siden det kunne føles litt ensomt å spille i klubben.

- Men nå som vi er en god gjeng, vi har avslutninger og kick-off og alt som er. Vi skal også ha en liten treningsleir før sesongen starter, så vi reiser til Gøteborg om to uker, og da har vi kamper hele helgen. Det blir hardt, men det er så absolutt verdt det! Både spillemessig og sosialt håper vi å få mye ut av det.

– Jeg har vel ikke like høye ambisjoner som spiller nå, som for 15 år siden, men målet vårt er jo absolutt å etablere oss i første divisjon. Drammen Rivers er på en måte mitt hjertebarn, så et det er bare her jeg skal være, sier Bjørn Ørjan stolt.

Trener Kjetil Kleveland har en siste oppfordring: – Om du er en som liker å se på sport med mye fart som håndball og ishockey, så prøv å se på basket! Det er en kjapp sport der alt kan snu på få sekunder.

Det blir mange muligheter i Øren flerbrukshall fra oktober.