Annonse
Hjemmelagd: Steinar Støvland i Rent A Wreck Drammen har laget elbil ut av en gammel Citroën 2CV. FOTO: KENNETH LIA SOLBERG

Sliter med å leie ut elbiler

Rent A Wreck har satset på å leie ut elbiler i Drammen, men må nå selge flere av bilene på Finn.no på grunn av laber interesse. Hos Hertz Drammen er bare 13 av 300 utleiebiler elbiler.

Annonse
Lokale nyheter

– Jeg startet Rent A Wreck her for drøyt to år siden og ville satse litt på elbiler. Jeg har nå seks stykker, men de er mye mindre populære enn fossilbilene, så jeg kommer til å selge tre av dem, sier Svein Støvland, som driver bilutleiefirmaet Rent A Wreck i Drammen.

– Takker nei

Dagsavisen Fremtiden skrev forrige fredag om at kun tre av hundre registrerte personbiler i Drammen er elbiler. Og det er altså ikke bare dem som eier bil som foretrekker fossile kjøreturer i bilbyen.

Støvland har forståelse for at elbilenes rekkevidde i noen tilfeller gjør at dem som leier bil velger bensin- eller dieselbiler, men understreker at det i flere tilfeller hadde holdt fint med elbil.

– Men når jeg foreslår jeg elbil blir det gjerne sånn «Å nei, det høres skummelt ut», sier elbilentusiasten, som mener elektriske biler er teknisk suverene og som selv har bygd om en gammel Citroën 2CV til elbil.

13 av 300 biler

Hos leiebilfirmaet Hertz i Drammen er kun 13 av 300 utleiebiler elbiler, altså drøyt fire prosent av bilene som leies ut.

– Jeg vil ikke si det går dårlig med utleie av elbiler her, men vi kunne absolutt hatt flere, vedgår Nicolay Hagen, nestleder hos Hertz Drammen.

Øker kraftig

På landsbasis har elbilen passert både bensin- og dieselbiler når det gjelder nybiler. Av 14.228 førstegangsregistrerte personbiler første halvår i 2017, var 3.946 elbiler, skriver Elbil.no.

Det utgjør en markedsandel på 27,7 prosent, mens andelen bensinbiler og dieselbiler utgjør henholdsvis 24 prosent og 23 prosent nyregistrerte personbiler i 2017.

Den mest populære elbilen i Norge første halvår i 2017, var BMW i3, som det ble registrert 2.769 nye eksemplarer av i Norge første halvår i 2017.

Annonse