Gruppeleder Johan Baumann (H) og varaordfører Tove Paule (H). FOTO: SILJE S. SKIPHAMN

Paule seiler opp som gruppeleder

DRAMMEN: Jannike Thorsen tar ikke gjenvalg. Dermed er Tove Paule nå den store favoritten til å overta som gruppeleder for Høyre.

Tirsdag ga Jannike Thorsen beskjed til nominasjonskomiteen om at hun ikke tar gjenvalg til bystyret. Hun har vært en av de fremste kandidatene til å overta Johan Baumanns plass som gruppeleder for Høyre.

- Jeg har en krevende jobb som assisterende rektor på Fjell skole og to ganske små barn å ta meg av, sier Thorsen.

Hun peker uoppfordret på varaordfører Tove Paule som ny gruppeleder for Høyre:

- Tove er meget dyktig, og den naturlige kandidaten som Johan Baumanns etterfølger, fastslår Thorsen.

 

- Spennende verv

Tove Paule bekrefter overfor Dagsavisen Fremtiden at hun har sagt ja til nok en periode i bystyret. Hun synes det er hyggelig at Thorsen peker på henne som Baumanns arvtaker.

- Det var pent sagt av Jannike. Det setter jeg pris på, sier Paule.

Sine egne ambisjoner om å bli gruppeleder, er hun ikke like interessert i å snakke om.

- Det vil jeg diskutere med gruppa først. Jeg er nestleder i dag, så det får vi se på. Dessuten kommer det helt an på hvordan gruppa blir satt sammen, sier Paule.

- Men du utelukker ikke å bli gruppeleder?

- Jeg utelukker ingenting. Det er et spennende og utfordrende verv. Samtidig er det ikke enkelt å hoppe etter Wirkola.

 

Leter i Høyres gruppe

Leder for nominasjonskomiteen i Drammen Høyre er ingen ringere enn Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland. Han mener det er mange gode navn i dagens bystyregruppe.

- Nominasjonskomiteen har ikke begynt å diskutere gruppeleder ennå, men det blir sannsynligvis noen fra Høyres gruppe. Det skal mye til før vi tar inn noen rett fra gata, sier Helleland.

Drammen Høyre velger ordførerkandidat på sitt årsmøte i november. Hvem som får andreplassen på lista og dermed blir gruppeleder, blir først klart på nominasjonsmøtet i februar.

- Vi har et godt håp om å sikre et styringsdyktig flertall de neste fire årene også. Da er det viktig hvem som bekler de ulike vervene, sier Helleland.

- Vi må finne en som sammen med ordføreren kan samarbeide med andre partier. Vi har hatt en veldig dyktig gruppeleder. Å fylle han sko blir ikke enkelt.

silje.skiphamn@dagsavisen.no