Ønsker gode letere

– Vi ønsker alle kandidater og innspill, og ni kandidater går til finale.

– Vi ønsker en god bredde, og er avhengig av publikums innspill, sier juryleder for Frivillighetsprisen 2018, Kjell Arne Hermansen (H). Han sitter i komiteen for kultur, idrett og byliv, og er med for andre gang.

– Det nye i år, er at ni av kandidatene går til en finale, og skal blant annet promoteres via videosnutter på sosiale medier, settes mer i fokus–for å vise mangfoldet i frivilligheten. Én av dem blir til slutt vinneren av Frivillighetsprisen.

Det var i fjor at også politikere kom med i juryen til Frivillighetsprisen, og juryleder Kjell-Arne Hermansen presiserer at bystyret og politikere generelt er opptatt av arbeidet frivilligheten gjør.

– Tidligere forslag bør nomineres om igjen, selv om man ikke vinner det ene året, kan man vinne et annet år. Det kan være et enkelt menneske på en enkelt sak. Vi ekskluderer ingen og stiller med åpent sinn.

En annen av juryens medlemmer er Hein Lindquist som presiserer at en jury er avhengig av gode letere.

– Det aller viktigste er at de som har verv ute i frivilligheten klarer å identifisere den type kandidater, mener Lindquist på spørsmål om når den litt usynlige kan vinne frivillighetsprisen.

Lindquist kommer inn fra Kulturforum som nytt jurymedlem i år. Sammen med representanter for Idrettsrådet, Ung lederprogrammet, Kirkens Bymisjon og representanter fra bystyret, skal han sitte i juryen som deler ut kommunens frivillighetspris 5. desember.

Hva kan du bidra med inn i juryen selv?

– Jeg kjenner til hvordan det er å jobbe frivillig, spesielt innenfor kulturlivet, og har mange år som frivillig selv. Mange små oppgaver er svært krevende, og motsatt, det som ser stort ut på papiret, kan være mindre. Man må lese godt mellom linjene, redegjør Lindquist og fortsetter;

– Kulturlivet i Norge er helt avhengig av personer som stiller opp uegennyttig og bidrar til fellesskapet. Og kanskje er det av og til noen av de stilleste som gjør de største jobbene.

Lindquist ser fram til juryarbeidet og kommer med en oppfordring til publikum:

– Har du en som betyr noe for deg eller ungene dine, i forhold til en aktivitet som fortjener en honnør? Da vil juryen vite hvem de er og hva gjør. Det kan være kandidater både i det små hverdagslige og i det store.

Fristen på innsendte kandidatforslag er 20. oktober. Send begrunnet forslag via nettsiden drammen.kommune.no/frivillighetsprisen, der ligger skjema. Eller skriv brev til Drammen Frivillighetssentral, Landfalløya 78, 3023 Drammen.

 

TIDLIGERE VINNERE AV FRIVILLIGHETSPRISEN:

2017: Geirr Kihle  
2016: Karl-Erik Solberg
2015: Rune Harald Jahnsen
2014: Nasim Rizvi
2013: Åse Harket/ Egil Fladmark
2012: Sylvia Husemoen
2011: Bente og Trond Bardalen
2010: Arne Myhre
2009: Kaye Westeng
2008: Berit Solbraa Bay
2007: Kjell Normann Nilsen
2006: Øystein Remme
2005: Le Thi The Thao