Gilani tilbake som varaordfører: – Det har vært et til tider umenneskelig press

Yousuf Gilani bekrefter at han er tilbake som Drammens varaordfører.

– Planen er å fullføre valgperioden. Jeg informerte ordføreren tidligere i dag, sier Yousuf Gilani, som har vært i permisjon fra varaordførervervet siden oktober i fjor.

Gilani kommer til å sitte i bystyret som uavhengig representant, selv om han etter å ha meldt seg ut av Venstre en periode, meldte seg inn igjen i Flesberg Venstre tidligere i år, og dermed er Venstre-medlem.

– I og med at jeg ikke er med i Drammen Venstre vil jeg være uavhengig representant, selv om jeg er med i Venstre sentralt og i Flesberg, sier han.

Hvorvidt han har noen politiske ambisjoner etter neste valg, vil han ikke si noe om.

– Nå er den første oppgaven å gjenoppta mine verv og å drive politikk. Det har vært en krevende periode jeg har lagt bak meg. Alle har sin historie, men vi er ikke vår historie, sier han.

Her er pressemeldingen Gilani har sendt ut:

Jeg føler tiden er inne for å fortelle mine velgere om jeg ønsker å gjenoppta mine politiske verv eller ikke i Drammens politikken. Det er de som tross alt har valgt meg inn i Drammen Bystyre.
Det er de som har vist meg tillit i perioden jeg hatt permisjon, og det er de som har støttet meg og stått ved min side.
 
Det har til tider vært et umenneskelig press fra mange hold som har var ekstremt krevende å stå i som person. Dette har jeg lært mye av.
 
Det var viktig for meg å ta en pust i bakken og søke permisjon 30. oktober i fjor. Denne tiden har jeg brukt godt til å reflektere over det som er blitt gjort og hva som bør gjøres videre. Det er sikkert ting jeg kunne ha gjort annerledes og det har jeg tatt lærdom av.
 
Marienlyst-saken var en avgjørende årsak for at jeg kom tilbake 1. oktober i fjor fra min permisjon. Det å stemme mot prosjektet var svært viktig for meg.
 
Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har ringt meg, sendt sms, gitt blomster og oppmuntret meg til å gjenoppta mine verv i politikken for å utgjøre en forskjell, en stemme for de som trenger det mest. Jeg er svært ydmyk og stolt over denne støtten.
 
Fra 1. juli vil jeg gjenoppta min politiske verv i Drammen. Det er mange viktige politiske saker som står i kø, hvor det er behov for politikere som hører på hva innbyggerne i byen vår mener.
Jeg vil fokusere på politikk og prøve å finne de gode løsningene sammen med innbyggerne, Formannskapet og Bystyret.