Paula (8) og Pelayo (snart 11) Salvadores-Hansen fant brev i flaske da de ryddet på stranda nedenfor hytta ved Holmsbu.

Flaskepost fra Drammen funnet i Holmsbu

Paula (8) og Pelayo (snart 11) ryddet sin lokale strand for plast da et spennende brev dukket opp.

Kristi himmelfartsdag tilbrakte Paula Salvadores-Hansen (8) og storebror Pelayo (snart 11) som mange andre ute i det nydelige sommerværet. Inspirert av den siste ukas fokus på plastrydding, var søskenparet på stranda nedenfor familiens nyervervede hytte mellom Holmsbu og Støa for å gjøre den fin.

– Vi ryddet plast, da jeg så denne flasken under et lite badehus, forteller Paula. Selv om det ikke var så lett å se papiret inni den slitte og ripete plastflasken med en gang, tok det ikke lang tid før hun skjønte hva hun sto med i hendene.

– «Se hva jeg fant, jeg har funnet flaskepost!», ropte jeg, og viste det til Pelayo.

Sammen gikk de opp til mormor Britt Mari Hansen, som hjalp dem å få tak i brevet dypt nede i flasken med en pinsett.

Fasttelefon

Brevet er ikke datert, men er undertegnet Kato og Jon Andreas fra Drammen. De to avsenderne er trolig naboer, og har oppgitt Amtmand Bredersgate 7 og 4 som adresse. Dessuten har de skrevet hvert sitt telefonnummer, som barna selvsagt har prøvd å ringe, uten hell.

– At det er fasttelefonnumre som ikke lenger er i bruk, tilsier at flaskeposten kan være flere år gammel, tror mamma Therese Salvadores-Hansen. Med dagens bevissthet rundt plast i havet spekulerer hun på flaskepostens framtid som kommunikasjonsform – kanskje er det på tide å gå tilbake til glass og kork, smiler hun.

Kjent fra eventyrfilm

Paula har aldri selv sendt flaskepost, men hun vet godt hva det er likevel.

– Da jeg var yngre så jeg en film om en jente fra Norge som bodde på Tikopia i Polynesia, som sendte flaskeposter. Og i «Den kjempestore pæra» som snart kommer på kino, sender ordføreren flaskepost fra en øy han er fanget på, forteller hun. Nå er familien interessert i å vite hvor i verden Kato og Jon Andreas befinner seg, og oppfordrer alle som kan vite noe om avsenderne til å tipse dem.

Hva ville du spurt dem om, hvis du fikk kontakt med Kato og Jon Andreas?

– Jeg ville spurt hvorfor de skrev, om det bare var for moro skyld. Og så ville jeg spurt hvor de sendte flaska fra – og når, sier Paula.