Nyheter

Det vi vil ha

Dario De Simone fant en facebookgruppe med 20.000 medlemmer som ønsket seg smaken av sin barndoms sommer. Så han laget den.

Bilde 1 av 8

Dario De Simone kom til Norge av kjærlighet.

– Jeg møtte ei norsk jente da jeg var 18, forklarer han.

Det ble ikke de to, men han angrer ikke på at han flyttet hit. Siden 2008 har han drevet gelateria i Drammen. Først under navnet «Paradiso», og siden første mai i år som «Dario» i nye lokaler på Papirbredden.

Fersk

Dario selger også lunsjretter som fersk pasta med ulike sauser, men er først og fremst en gelateria, en italiensk iskrembar.

Hva er en gelato, og hvordan er den forskjellig fra annen is?

– En gelato er en ferskvare. Vi lager den selv bak her og serverer over disk. Det er litt som brød. Det kan spises to- tre dager etter at det er bakt, men det er ikke det samme som når brødet er helt ferskt.

Og hva er forskjellen i innholdet?

– Industri-iskrem har et mye høyere fettinnhold. Min is har et lavt innhold av fett, bare 7 %, og er basert på melk.

Nordmenn

Smakene er tilpasset den norske gane, og vi finner både cookies og melkesjokolade blant smakene i disken.

– Nordmenn spiser ikke alt. Eller, det er mange ting nordmenn liker, men ikke vil bestille.

Lattermildt forteller Dario om hasselnøtt-iskrem, som få av kundene kjøpte.

– Men så kalte jeg den «Ferrero Rocher», da ble den kjempepopulær.

Kjempe-yes

En av eksperimentene til Dario har hatt stor suksess: Kjempe-Yes fra Drammens is er en iskrem som ikke finnes lenger. Men savnet er stort:

– Jeg fant en facebookgruppe som ville ha den tilbake, med 20.000 medlemmer. Så fikk jeg mye hjelp til å lage smaken. den er ikke en pinneis, men jeg mener den er riktig.

Så du traff på smaken?

– Ja, kundene sier det. Og jeg fikk til og med besøk av dem som sitter på rettighetene til isen. De fikk smake og godkjente den.

Mer fra Dagsavisen