Mann som knivstakk en annen mann på Trosvik er tidligere dømt for drapsforsøk

Mannen som politiet mener forsøkte å drepe en annen mann i 40-årene i april er tidligere dømt for drapsforsøk.

Det var natt til søndag 29. april i år at mannen i 50-årene oppsøkte hjemmet til fornærmede i Fredrikstad og knivstakk ham.

Politiet mener angrepet var så alvorlig at det er å regne som et drapsforsøk. Dette ble mannen dømt for allerede i 1983.

Rask hjelp reddet trolig liv

Mandag ble han varetektsfengslet i fire nye uker.

I kjennelsen fra Fredrikstad tingrett kommer det fram at legen som behandlet den knivskadde mannen, oppfattet det som at skaden var livstruende, og at han kunne blødd i hjel om han ikke hadde fått rask hjelp.

Kan bli felt av blodig strikkevott

Fornærmedes samboer var også til stede da knivstikkingen skjedde. Hun har tidligere vært i et forhold med den siktede mannen, og har i vitneavhør fortalt om tidligere voldshendelser og aggressiv oppførsel fra ham.

Selv erkjenner han ikke straffeskyld.

– Retten mener det foreligger kvalifisert sannsynlighetsovervekt for at siktede forsettlig har forsøkt å drepe fornærmede, konkluderes det i kjennelsen.

Tekniske spor styrker mistanken mot mannen. Politiet fant nemlig en strikkevott i nærheten av åstedet, som inneholdt både siktedes DNA og fornærmedes blod.

Skal ha drapstruet et annet samboerpar

Etterforskningen av saken er så godt som ferdig, og det er ventet at det vil komme en tiltalebeslutning innen september.

Ettersom etterforskningen av saken er helt i sluttfasen, anser ikke tingretten det som at det foreligger noen fare for bevisforspillelse. I stedet har de valgt å utvide varetektsfengslingen på bakgrunn av en gjentakelsesfare.

I tillegg til knivstikkingen, er mannen nemlig også siktet for å ha kommet med drapstrusler mot et annet samboerpar.

Det at han tidligere er domfelt for drapsforsøk har også hatt betydning for at han ble holdt varetektsfengslet.

– Tingretten mener det er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse og skape utrygghet dersom siktede løslates, konkluderer de.