Stadion skal skinne til FFKs seriepremiere

En solid dugnadsgjeng troppet onsdag opp på Fredrikstad stadion for å gjøre anlegget klart til årets første 2. divisjonskamp.

– Nå har vi vasket setene, og fått vekk alt duene har etterlatt seg, for å si det på den måten, humrer arbeidsleder Gunnar Hermansen.

De siste ukene har det blitt gjort et solid stykke arbeid for å klargjøre stadion til en ny sesong. Først har kommunen børstet, vasket og reparert tribunene, og onsdag formiddag dirigerte Hermansen en gjeng på nærmere 30 personer som bidro med siste innsats foran den etterlengtede serieåpningen hjemme mot Hødd på søndag.

– Noe er det vel alltids, men jeg vil si at stadion er klar nå, forteller han.

– Kjempejobb

Arbeidslederen – eller dirigenten, som han selv kaller seg – skryter uhemmet av den frivillige innsatsen som har blitt lagt ned for at stadion skal framstå på sitt beste.

– Det har vært en 12–13 mann fra FASVO og 10–12 stykker fra Old Boys og Onsdagsgjengen her borte. Gatelaget har også vært med, og alle sammen har gjort en kjempejobb, fastslår Hermansen.

– Det har også kommet mye skryt fra Joacim Heier og resten av klubbledelsen, som er kjempefornøyd med det vi har gjort, legger han til.

Tror på suksessesong

Hermansen, som ble hedret med tittelen «Årets medlem» i FFK under fjorårets årsmøte for lang og tro tjeneste i klubben, har store forventninger før det braker løs med seriespill på søndag.

– Jeg er en stor supporter, så jeg har veldig trua og satser på en god start.

FFKs «altmuligmann» føler seg også sikker på at årets sesong ender på lykkeligere vis enn i 2018, da KFUM Oslo ble for sterke i opprykkskvalifiseringen.

– Optimismen i klubben er stor, og i år tror jeg på opprykk, sier Hermansen med et smil.